outhands

Column Jaco Heemskerk (16)

 Stand van zaken
De laatste wedstrijd voor de winterstop was zaterdag, en dan zijn we al twee wedstrijden over de helft van de competitie. Vanaf begin februari wachten ons nog elf zware wedstrijden. Tot die tijd worden er in de winterstop wel een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Op 21 januari zou Rijnsburgse Boys tegen Blauw Wit voetballen. Deze vriendschappelijke wedstrijd gaat niet door vanwege competitieverplichtingen voor Blauw Wit. Er wordt nog gezocht naar een andere tegenstander. Een week later op 28 januari speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen Geinoord, aanvang 14.30 uur. Geinoord heeft net geen aansluiting bij de bovenste plaatsen in de hoofdklasse B, waar IJsselmeervogels alweer met een straatlengte voorsprong aan de kop staat.
De rest van de hoofdklasse gaat inhalen op 28 januari. Dit betreft het programma dat was afgelast, toen Rijnsburgse Boys op Nieuw Zuid wel mocht aantreden en daar Quick Boys met 0-1 versloeg. Vandaar dat Rijnsburgse Boys dus een oefenwedstrijd speelt op 28 januari. De week daarop gaan we weer verder met de competitie. Op 4 februari komt DOTO op bezoek in Rijnsburg. En we hebben nog wat goed te maken tegen deze concurrent voor de bovenste plaatsen.

Capelle
Capelle bleek zoals verwacht weer een moeilijke tegenstander. Rijnsburgse Boys speelde niet eens slecht, maar vond steeds een uitstekende keeper van Capelle op zijn weg, die veel grote Rijnsburgse kansen pareerde. Capelle is zoals bekend zeer effectief op de counter. Vier uitvallen, drie doelpunten, heel kort gezegd. Twee keer wist Rijnsburgse Boys de achterstand goed te maken door doelpunten van Frank Zinhagel en Martijn Gootjes. De derde goal bleef uit en dus gaan we de winterstop in met een nederlaag, maar wel aan de kop van de ranglijst.
Over de hele wedstrijd gezien hadden we toch minimaal met een punt naar huis moeten gaan, we kwamen terug met niets.
De concurrenten wonnen wel, waardoor alles weer dichter naar elkaar toe kruipt. Wel geeft de ranglijst hier en daar een vertekend beeld omdat ook afgelopen zaterdag weer een aantal wedstrijden werden afgelast. Er zijn ploegen bij die nu dus twee speelronden moeten inhalen.
Voor ons niet belangrijk. We gaan de winterstop in, en we gaan daarin alles doen om er zo goed mogelijk weer uit te komen.

Trainingskamp
Het aankomende trainingskamp brengt ons naar het hopelijk zonnige Gran Canaria. Schijnt de zon niet, is er nog geen man overboord. We zijn daar immers om heel hard te trainen en niet om heel lang te liggen zonnen. Veel mensen zeggen altijd dat die gasten maar verwend worden, de waarheid is dat je echt niet jaloers hoeft te zijn op de spelersgroep die een aantal dagen gaat afzien in het zuiden onder het bewind van trainer Ted Verdonkschot, bijgestaan door zijn technische staf. Ondergetekende offert zichzelf ook weer op en gaat weer mee om de spelers mentaal te ondersteunen, hetgeen zij hard nodig zullen hebben. Op de vroege zaterdagochtend van 7 januari vertrekken we met de spelersgroep, begeleiding en staf, en heel belangrijk, een groep sponsors.
Op Gran Canaria wordt gespeeld tegen AFC uit Amsterdam.

Voor nu is het eerst winterstop, Kerst, en Oud en Nieuw. Een periode dat het voetbal op een wat lager pitje staat.
Dit is waarschijnlijk mijn laatste column van 2005 en dus langs deze weg aan een ieder die ik wel of niet meer zie, fijne feestdagen toegewenst, en een sportief en gezond 2006. Wie weet wat er te vieren valt in 2006…