outhands

Column Jaco Heemskerk

 Niet ontevreden
Voor Rijnsburgse Boys weer geen winst buitenshuis, met het doelpuntloze gelijkspel konden echter zowel Rijnsburgse Boys als Noordwijk wel leven. Personele problemen en moeilijke omstandigheden zorgden ervoor dat de wedstrijd nooit echt goed werd, maar wel spannend bleef. Rijnsburgse Boys had iets meer kansen om de wedstrijd in het voordeel te beslissen, dit gebeurde niet, waardoor het zo richting de winterstop ongemeen spannend is op de ranglijst.
Aan geel zwarte zijde een opvallend gezicht afgelopen zaterdag: Joey Zandbergen moest aanvoerder Dennis Groot nog voor rust vervangen en deed dit met verve. Het is al moeilijk om in een dergelijke wedstrijd als jongeling in te vallen, als je als centrumverdediger ook nog eens op rechtsachter moet spelen en dit ook heel goed doet, is dit zeker het vermelden waard.

Nog 1 wedstrijd te gaan en de winterstop is daar. Rijnsburgse Boys zal op bezoek moeten bij DOTO om daar ervoor te zorgen dat de Rijnsburgers goed de winterstop ingaan. Daarbij moet gelijk gezegd worden dat het nog veel belangrijker is om goed de winterstop uit te komen, want daarna wordt immers alles beslist. Zeker in deze hoofdklasse A is er nog geen zinnig woord te zeggen over welke ploeg, of zelfs welke twee ploegen er om de eer gaan strijden.
Vorig seizoen kon je nog je spreekwoordelijke geld op Fc Lisse of op Rijnsburgse Boys zetten, nu moet er wellicht een keuze gemaakt worden uit vijf of zes ploegen die voor de bovenste plaatsen kunnen gaan.
Zoals gezegd, eerst DOTO komende zaterdag. Thuis werd de openingswedstrijd van het seizoen met 4-0 gewonnen. DOTO heeft dus wat goed te maken, dus Rijnsburgse Boys is gewaarschuwd, zeker gezien het feit dat DOTO heel aardig draait en zich momenteel bij de bovenste plaatsen schaart.

Afgelopen zaterdag werd er in het amateurvoetbal heel veel afgelast door de KNVB. Slechts enkele selectie elftallen mochten nog de wei in. Rijnsburgse Boys B1 wist eindelijk te winnen. Met 2-4 werd er bij DWO gewonnen, en dit is heel goed voor het zelfvertrouwen, met een goed gevoel de winterstop in. Rijnsburgse Boys 3 verloor bij Fc Rijnvogels maar staat nog steeds stevig aan kop, net zoals Rijnsburgse Boys 2, die thuis wonnen van Voorschoten ’97 2. Rijnsburgse Boys A1 speelt in de derde divisie, dit valt onder district West I. Dit district was reeds vrijdag al afgelast. Voor hen wacht zaterdag de belangrijke confrontatie tegen Spakenburg.