Column Jaco Heemskerk (15)

Winterkampioen
Een begrip wat je veel hoort in het voetbal: Winterkampioen, ofwel we gaan als koploper de winterstop in. Hoewel we nog 1 speelronde moeten afwerken is het al wel zeker dat Rijnsburgse Boys deze eer is toebedeeld. We gaan dus in dit opzicht met een lekker gevoel de winterstop in. Dit gevoel kan nog iets beter, wanneer we evenals Kloetinge, ook Capelle voor de tweede keer dit seizoen aan de zegekar binden. Eerder dit seizoen wonnen we thuis met 2-1 door twee doelpunten van Frank Zinhagel. Maar iedere wedstrijd is weer anders, en ook in het spel van de tegenstanders zie je vaak dingen terug die je eerder niet bij ze hebt gezien. Zo was Kloetinge afgelopen zaterdag een klasse beter dan het Kloetinge dat eerder dit seizoen met 1-5 verloor van Rijnsburgse Boys. Weliswaar waren de geel zwarten nog steeds veel sterker, toch kon je dit verschil duidelijk zien.

Wedstrijd in het kort
Moeizaam, zo kun je de wedstrijd van afgelopen zaterdag het beste omschrijven. Rijnsburgse Boys moest het spel maken, Kloetinge loerde op de counter. Het spel ging dan ook steeds maar 1 kant op en Rijnsburg probeerde dan ook de defensie van Kloetinge te doorbreken. Zeker in de eerste helft ging dit niet goed, door veelvuldig fout inspelen aan Rijnsburgse zijde. En wanneer Kloetinge er eens een keer uitkwam, was het wel uitkijken geblazen.
Na enkele kansen voor beide ploegen, was daar Danny van der Vijver die met een bekeken schot de 1-0 in het kruis joeg. De middenvelder, die goed speelt de afgelopen weken, schonk zichzelf hiermee een mooi 22-ste verjaardagscadeau, hetgeen hij vrijdag geworden was.
Nog voor rust stond het 1-1, Kloetinge strafte direct balverlies af in de verdediging van Rijnsburgse Boys.
In de tweede helft ging Rijnsburgse Boys meer en meer aandringen, en er kwamen dus ook meer kansen. De keeper van Kloetinge lag echter veelvuldig in de weg. Maar Jaap-Jan Zandbergen bekroonde zijn geweldige invalbeurt met een doelpunt, en met minder dan 10 minuten te spelen stond Rijnsburgse Boys weer met 2-1 voor. Kloetinge probeerde het vervolgens nog even, met als gevolg dat Rijnsburg aardig wat kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Ver in blessuretijd was daar dan ook de bevrijdende treffer van Aboikoni, die zoals bekend eerder deze week een dochter had gekregen.
Al met al maakte dit de 3-1 overwinning van de Boys nog eens extra feestelijk. De koppositie werd versterkt door puntverlies van DOTO, en weer werd er in eigen huis de volle winst gepakt.
Zaterdag in de wedstrijd was goed te zien dat na het wisselen van een aantal spelers, het elftal er niet minder op werd. Zowel Jaap-Jan Zandbergen, Martijn Gootjes en Tesso de Munck vielen sterk in.
Ook na een aantal omzettingen in het veld, bleef het elftal onverminderd aanvallen en werd uiteindelijk de wedstrijd gewonnen. Ik denk dat dit een heel belangrijke kwaliteit is van deze groep.

Yellow Black
Zaterdag uit naar Capelle. Yellow Black probeert weer een supportersbus te laten gaan. Eerder dit seizoen konden de bussen naar DOTO en Maassluis niet doorgaan wegens te weinig aanmeldingen.
Het lijkt mij dat alle condities nu wel aanwezig zijn om weer minimaal een bus vol te krijgen. Met de prestaties zit het goed, een hoop elftallen zijn vrij, en wat moet je anders doen op zaterdagmiddag?
De Boys zullen de steun hard nodig hebben, Capelle blijkt in de afgelopen jaren steeds een moeilijke tegenstander. Maar de gretigheid is in de groep aanwezig om aan de 30 punten weer een drietal toe te voegen.

Volgende week is waarschijnlijk mijn laatste column van dit jaar/deze seizoenshelft. Ik zeg dit niet met zekerheid, als ik wat in elkaar weet te flansen zal ik misschien ook in de winterstop wat op de site plaatsen. We gaan immers nog op trainingskamp, misschien komt de KNVB weer ergens mee m.b.t. het Topklasse gebeuren, al verwacht ik dit niet, en wie weet wat er nog meer te melden valt.
Ik weet niet wat de lezers van mijn wekelijkse verhaal vinden, het valt niet altijd mee om iedere week weer wat acceptabels erop te zetten.

Ik hoor nog geen klachten, dus het zal wel gaan.