outhands

Column Jaco Heemskerk

 Winterstop
Heel kort terugkijkend op afgelopen zaterdag rest mij niets anders te zeggen dan dat de terugreis een stuk vervelender was dan het zich in de loop van de wedstrijd liet aanzien.
Wanneer een 0-4 voorsprong uiteindelijk nog omgezet wordt in een 4-4 gelijkspel is dit voor iedereen aan Rijnsburgse zijde teleurstellend te noemen. Genoeg over gezegd en geschreven. Verder is het niet aan mij om nog verder op de wedstrijd terug te komen, belangrijker is het om vooruit te kijken. We gaan de winterstop in met een uitgangspositie die veel beter had kúnnen zijn, maar die zeker niet slecht te noemen is. Hoogste prioriteit is nu dat we de selectie in de komende rustperiode weer helemaal fit krijgen om zodoende weer goed uit de startblokken te komen en op het juiste moment de prestaties naar een optimaal niveau te brengen.
Het vertrouwen moet vanuit die basis komen, en daar gaan we voor!

Rijnsburgse Boys A1 won afgelopen zaterdag thuis van Spakenburg A1 met 1-0 en gaat daardoor riant aan kop de winterstop in. Wie had dat durven denken na twee achtereenvolgende promoties, bovenaan in de derde divisie. Maar het moeilijkste moet nog komen, de tweede seizoenshelft wordt de jacht op de koploper geopend.
Datzelfde geldt voor Rijnsburgse Boys 2 en 3, die zich ook allebei winterkampioen mogen noemen. Het moge duidelijk zijn dat maar 1 kampioenschap echt telt, dus het worden zware klussen!
Ook de komende periode wordt nuttig besteed door het tweede en derde. Het tweede gaat er meerdaags tussenuit richting Arnhem, het derde steekt zelfs de Noordzee over richting Engeland voor een meerdaags verblijf. Ook Rijnsburgse Boys 1 gaat weer traditioneel op trainingskamp. Dit keer is vanaf 5 januari Malaga de bestemming.
Iedereen veel plezier toegewenst.

Blijft over om ook vanaf deze plaats iedereen fijne feestdagen toe te wensen en natuurlijk een sportief, succesvol, en bovenal gezond 2008!