outhands

Column Jaco Heemskerk (14)

Orakel
In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Quick Boys, sprak ik een heel bekend oud-bestuurslid en tevens erelid van Rijnsburgse Boys. Hij voorspelde mij dat we op Nieuw Zuid met 1 doelpunt verschil gingen winnen. Wat we allemaal hebben gezien, hij heeft gelijk gekregen. Een week later, de donderdagochtend voor de thuiswedstrijd tegen Fc Lisse, verzekerde dezelfde persoon mij dat we van Fc Lisse met 2 doelpunten verschil gingen winnen. En ja hoor, zelfs Johan Cruijff heeft dit volgens mij nog nooit voor elkaar gekregen, we wonnen met 3-1, en dus heeft ons erelid weer gelijk gehad. We gaan natuurlijk niet te opportunistisch worden, toch vind ik het wel aardig dat we op Middelmors ook zo’n orakel hebben rondlopen. Aan verdere voorspellingen gaan we ons nog niet wagen, des te harder kunnen we dan op onze smoel gaan. Toch denk ik regelmatig terug aan de eerder genoemde voorafgaande weken en de wedstrijden. Blijft mooi wanneer je het laatste fluitsignaal hoort en het eerste wat in je gedachten schiet is dan: Heeft ie weer gelijk gehad.

In beeld
Belangrijke punten werden dus gepakt in de wedstrijd tegen Fc Lisse.
Goed uit de startblokken is een kreet die je regelmatig hoort. Nou, dat waren we zeker. Binnen 20 seconden lag de 1-0 in het netje, er zullen menig toeschouwers zijn die dit doelpunt gemist hebben. Ikzelf ging even de deur van de scheidsrechterskleedkamer op slot doen. Gejuich! Niet getreurd, denk je dan, dan kijken we het morgenavond toch even terug op TV West. Ja, niet dus. Het is verschrikkelijk jammer dat er van zo’n mooie eerste helft, zoveel verloren is gegaan door technische problemen bij TV West. Zowel de 1-0 van Joost Kuhlmann en de gehele aanval voorafgaand aan de 1-1 van Fc Lisse stonden niet op band, simpelweg omdat er tot het moment van de 1-1 helemaal geen band voorhanden was. Ja, dat is lastig opnemen. We konden nog net zien dat de 1-1 in het doel plofte, maar er ging wel een heel mooie aanval van Fc Lisse aan vooraf. Zo eerlijk zijn we dan ook wel weer, maar dit keer kunnen de beelden me niet gelijk geven.
Ook de rest van de wedstrijd was kwalitatief gezien anders in beeld gebracht, dan wat we gewend zijn van TV West.

Ongeslagen
Door een tweede doelpunt van Joost Kuhlmann en een geweldige treffer van afstand van Bart Freke was de eindstand reeds bij rust bereikt. Fc Lisse was de eerste helft nou niet direct minder qua veldspel, alleen Rijnsburgse Boys was wel dodelijk effectief in de aanval. Dit maakte uiteindelijk het verschil. In de tweede helft hoefden wij het spel niet te maken, Fc Lisse moest komen. En weer bleek dat de verdediging van Rijnsburgse Boys sterk in de ankers staat, met een betrouwbare sluitpost erachter.
Zonder echt in gevaar te komen werd de 3-1 voorsprong tot het laatste fluitsignaal behouden en dus behield Rijnsburgse Boys zijn ongeslagen status op Middelmors.

De sfeer voor, tijdens en na de wedstrijd gaat er vanzelfsprekend op vooruit. Het gevoel dat er iets aan het groeien is dit seizoen begint nu echt te leven onder de Rijnsburgse supporters, en dit merk je aan de sfeer op de tribune. De grote, jonge kern van Yellow Black wordt steeds groter en is steeds nadrukkelijker aanwezig. Steeds meer vlaggen, spandoeken en andere sfeermakers verschijnen op de tribune. We zijn op de goede weg!
Ook na de wedstrijd in de kantine zie je het drukker worden/blijven en je ziet veel gezichten die (heel) lang niet gezien zijn op Middelmors. Ook veel supporters van Fc Lisse bij ons in de kantine, waarvan er enkele aangaven het in Rijnsburg veel gezelliger te vinden.

 

Fietsenplan
Afgelopen zaterdag is voor het eerst het zogeheten Fietsenplan opgestart. Voor zover ik heb kunnen nagaan is onze eerste opzet aardig gelukt. Nu is het zaak om dat vast te houden.
Komende zaterdag thuis tegen Kloetinge, zal dit plan vast wel een vervolg krijgen.
Eerder dit seizoen wonnen we uit bij Kloetinge met 1-5. Zou mooi zijn wanneer dit ook weer een vervolg krijgt.

Rest mij nog Frank Aboikoni en zijn gezin te feliciteren met de geboorte van een dochter, Déja. Geboren op 5 december om 08.00 uur. Dat je maar gauw opa mag worden Frank!

Tot volgende week.