outhands

Column Jaco Heemskerk

 Dik verdiende punten
Katwijk wist het op Middelmors afgelopen zaterdag nog lang spannend te houden, maar moest met name in de tweede helft haar meerdere erkennen in een gretig en solide Rijnsburgse Boys. Wanneer de openingstreffer lang uitblijft moet je het geduld op kunnen brengen om geconcentreerd je spel te blijven spelen, en ik denk dat dat zaterdag bijzonder goed gelukt is. Met twee belangrijke doelpunten (in de uitwedstrijd tegen Katwijk ook al twee) was Martijn Gootjes weer de man die het krachtsverschil in doelpunten uitdrukte.
Met drie punten erbij schaart Rijnsburgse Boys zich nu in de top drie, mede door puntenaftrek bij Fc Lisse en Ter Leede, maar het staat allemaal nog verschrikkelijk dicht bij elkaar.

Komend weekend is een bijzondere voor Rijnsburgse Boys, aangezien het eerste elftal moet bekeren tegen het tweede elftal van Rijnsburgse Boys. Een situatie waar niemand blij mee hoeft te zijn, want liever kom je allebei zo ver mogelijk. Maar het is niet anders, de wedstrijd zal afgewerkt moeten worden. De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.

In de jeugd van Rijnsburgse Boys deden de A1 en de B1 goede zaken door beide hun wedstrijd winnend af te sluiten. Voor de A1 betekent dit het behouden van een stevige koppositie, inmiddels 6 punten op de nummer twee van de ranglijst. Maar de weg is nog lang. Voor de B1 waren de punten niet minder belangrijk, door de winst kan het weer de blik omhoog richten om uit de gevarenzone te klimmen.
Bij de senioren speelden de koplopers Rijnsburgse Boys 2 en 3 allebei gelijk, maar blijven wel koploper.

Goed, we zijn weer begonnen en voor je het weet is het seizoen alweer ten einde. Laten we er alles aan doen om in alle gelederen het seizoen weer naar een mooi slot te brengen.