outhands

Column Jaco Heemskerk (13)

Vooraf
Donderdag veel regen, vrijdag abnormaal veel regen, hagel en storm. Vrijdagmiddag werd reeds bekend dat het hele district West II afgelast was. Alleen de landelijke competities werden er nog niet uitgehaald. Hieronder valt dus ook de hoofdklasse A. Alleen Ajax – Maassluis werd op vrijdag al afgelast, zaterdagochtend bleven alleen Ter Leede – Scheveningen en Quick Boys – Rijnsburgse Boys nog over op het programma. De rest was afgelast. Dus slechts twee wedstrijden.
Omstreeks 11.15 uur werd definitief bekend dat de wedstrijd door zou gaan met de wetenschap dat er wel eens veel volk op de wedstrijd af zou kunnen komen. Er werd voor de rest immers weinig gevoetbald. En eerlijk is eerlijk, het was een goed veld bij Quick Boys.
Ik heb mij laten vertellen dat onze Katwijkse buren ’s ochtends om acht uur al wisten dat het veld in prima staat was. Waarom ze dan zo lang wachtten met groen licht geven? Geen idee.
Ook een beetje jammer dat er bij een club, die beweert zo groot en professioneel te zijn, niet eens één iemand is die op zaterdagochtend nog even de lijnen op het veld kan zetten.
Zou op de Middelmors wel eventjes gedaan zijn hoor! Maar ja, je blijft altijd baas boven baas houden.

Opmars gestuit
We hebben het allemaal gezien, de opmars van Quick Boys in de afgelopen weken is zaterdag door Rijnsburgse Boys voorlopig even gestuit. Collectief werd een sterke wedstrijd afgeleverd. Verdedigend werd weinig weggegeven, het middenveld van Quick Boys kon ook geen vuist maken en achterin hadden de bewoners van Nieuw Zuid hun handen vol wanneer Rijnsburg de aanval zocht.
De sterk spelende Danny van der Vijver maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Dik verdient. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we de wedstrijd niet definitief op slot gooien. 0-1 op Nieuw Zuid is nooit prettig in de laatste minuten.
Toch bleven we achterin relatief makkelijk overeind, met een glansrol voor Dennis Groot.
Het is lang geleden dat we wonnen bij Quick Boys, reden genoeg om na afloop nog effe een klein feestje te houden op het veld tussen spelers en supporters.
Ook bij terugkomst in de kantine ging dat nog even verder.

Niet te vergeten, drie hele belangrijke punten, want we pakken weer alleen de kop.
Fc Lisse moet nog maar de inhaalwedstrijd zien te winnen bij Katwijk en dan is voor ons komende zaterdag weer heel belangrijk. Hetzelfde Lisse is immers thuis de tegenstander, dus misschien kunnen we wel een beginnend gaatje slaan.
Afgelopen zaterdag maakte Martijn Gootjes weer zijn rentree, weliswaar een paar minuten, na zijn enkelblessure. Martijn is weer volledig inzetbaar. Afgelopen zaterdag ontbrak Frank Zinhagel door een liesblessure, het is afwachten of hij er de komende wedstrijd weer bij is.
Arjan van Heusden en Bart-Jan Onderwaater zijn nog niet fit.

Goed, we hebben wel genoeg nagenoten van de overwinning, nu is het zaak er zaterdag weer te staan.
Tot volgende week.