outhands

Column Jaco Heemskerk

 Ronde verder
Rijnsburgse Boys 2 liet zich zeker niet naar de slachtbank leiden afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen het Rijnsburgse vlaggenschip, die gespeeld werd in het kader van de districtsbeker. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het nog best een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken, hoewel er niet op het scherpst van de snede werd gespeeld en van tevoren eigenlijk al bekend was welke ploeg er een ronde verder moest bekeren.
Maar op het zware veld werd er het beste van gemaakt en werd er goed tegenstand geboden.
Met een 4-2 einduitslag sla je als tweede elftal zijnde dan ook zeker geen modderfiguur.
Misschien mogen de reserves, of een deel daarvan, nog eens aantreden voor de beker als het eerste zich wellicht in een situatie mag bevinden dat de competitie een hogere prioriteit heeft.
Maar dat is vooralsnog afwachten. De tegenstander in de volgende ronde is alweer bekend.
Rijnsburgse Boys treft op Middelmors het gevaarlijke DOTO. Een interessante wedstrijd omdat DOTO eerder al de bekerfinale van Rijnsburgse Boys verloor, anderzijds ook omdat Rijnsburgse Boys gezien het resultaat van het laatste treffen (4-4) nog wat goed te maken heeft.

Maar eerst gaan we gewoon weer verder met de competitie. Zaterdag vertrekken we naar Hendrik Ido Ambacht om daar de wedstrijd tegen ASWH af te werken.
De eerdere thuiswedstrijd dit seizoen werd met 2-1 gewonnen door doelpunten van Martijn Gootjes en Peter Freke. Momenteel is ASWH terug te vinden in de middenmoot, en kan zich bij een overwinning wat verder in het linkerrijtje scharen. Voor Rijnsburgse Boys zijn de punten ook belangrijk wil het zich direct blijven mengen in de top drie. We wachten nog steeds op de eerste overwinning op vreemde bodem in competitieverband. De eerste kans zo na de winterstop lijkt me een mooie gelegenheid.

Zowel Rijnsburgse Boys 2 als 3 spelen belangrijke wedstrijden om de koppositie te verdedigen. Het tweede speelt de kraker bij Quick Boys tegen de plaatselijke reserves. Het derde ontvangt Scheveningen 2.
In de jeugd krijgt de B1 DUNO op bezoek. Een zware tegenstander want zij zijn immers koploper. De A1 gaat in Veenendaal op bezoek bij DOVO.
Stuk voor stuk mooie wedstrijden om, in ieder geval de resultaten daarvan, in de gaten te houden!