outhands

Column Jaco Heemskerk (12)

Gelijkspel
Op een zacht en zwaar veld wachtte afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Ajax.
De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was, zonder doelpunten. 0-0.
De eerste helft viel er weinig te beleven, aan beide kanten geen kansen. De tweede helft gaf Rijnsburgse Boys achterin ook bijna niets weg. Voorin werden er wel enkele grote kansen gecreëerd. De voor het eerst weer in de basis acterende Peter Freke was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet raakte de paal.
Ajax was duidelijk tevreden wanneer het met een punt Middelmors kon verlaten, getuige het feit dat de trainer in de laatste 5 minuten zijn laatste twee wissels toepaste.
Jammer genoeg dus geen winst, waar we bij drie punten hadden kunnen profiteren van de misstappen van Fc Lisse en DOTO. Beide concurrenten verloren hun wedstrijd.

Katwijk – Quick Boys
Een paar honderd meter verderop op sportpark De Krom verloor Katwijk de dorpsderby tegen Quick Boys met 3-4. Quick Boys is bezig aan een flinke opmars en is Rijnsburgse Boys inmiddels genaderd tot zes punten. En laat Quick Boys nu net komende zaterdag onze tegenstander zijn. Het zal duidelijk zijn dat het heel belangrijk is om zaterdag op Nieuw Zuid te winnen van de eeuwige rivaal. Wanneer we verliezen komt Quick Boys op drie punten, dat zijn er dan nog maar heel weinig in vergelijking met de twaalf punten die eerder dit seizoen het gat tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys vormde. Makkelijk is het nog nooit geweest om daar te winnen. Afgelopen seizoen waren we er wel heel dichtbij. In de laatste minuut kwam Quick Boys echter nog op gelijke hoogte en werd het 2-2.
Voor de duidelijkheid: Komende zaterdag begint de wedstrijd om 14.30 uur, en niet om 15.00 uur, zoals normaliter de wedstrijd op Nieuw Zuid aanvangt.

Steun onze jongens!
Veel elftallen zijn vrij komende zaterdag. Alle elftallen in de A-categorie zijn sowieso vrij. Dit zijn het 2-de, 3-de, 4-de, 5-de, A1, B1, en de C1.
Het zou mooi zijn wanneer al deze elftallen langs de kant staan komende zaterdag bij Quick Boys – Rijnsburgse Boys. Onze jongens kunnen immers alle steun gebruiken in een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Dus wanneer je toch niks beters te doen hebt…
Ik heb gelezen dat al onze jonge supporters allemaal gezamenlijk op de fiets gaan. Maak er wat van mannen, laat je horen, wees aanwezig in positieve zin.
Tot zaterdag!