outhands

Column Jaco Heemskerk

Weer geen winst op vreemde bodem
 Het lijkt een terugkerend spook te worden, het gegeven dat Rijnsburgse Boys buiten de grenzen van Rijnsburg nog steeds geen winstpartij in competitieverband wist te bewerkstelligen. Ook in de partij van afgelopen zaterdag was Rijnsburgse Boys voetballend de meerdere van haar tegenstander, al dient gezegd te worden dat ASWH er ook voor koos om op de counter te spelen en Rijnsburgse Boys het spel te laten maken.
De overtuigingskracht om door de muur van de tegenstander te breken bleek niet sterk genoeg, derhalve bleef het 1-1 in Hendrik Ido Ambacht.
Op de ranglijst schaart Rijnsburgse Boys zich op vier punten van de koppositie op de derde plaats. Met nog tien wedstrijden te gaan zijn er nog de gekste scenario’s mogelijk, komende zaterdag is weer een speelronde waarin weer drie kostbare punten te verdienen zijn.

Capelle komt op Middelmors op bezoek, en wie even terug gaat in zijn geheugen weet dat we behoorlijk wat goed te maken hebben gezien de eerder verloren wedstrijd in Capelle.
Tot nog toe is het de enige wedstrijd die Rijnsburgse Boys verloor dit seizoen, maar des te meer reden om komende zaterdag dit weer recht te zetten.
Waar ASWH afgelopen zaterdag koos voor de defensieve speelwijze, zo kun je bij Capelle ongeveer wel stellen dat ze deze als geen ander beheersen. In dat opzicht zullen we geen aantrekkelijke wedstrijd zien. Rijnsburgse Boys zal weer het spel moeten maken.

Rijnsburgse Boys 2 deed goede zaken door met 2-3 te winnen van Quick Boys op Nieuw Zuid. De zeer constante prestatiereeks laat zich terugzien in de ranglijst waar de koppositie fier wordt aangevoerd. Datzelfde geldt voor Rijnsburgse Boys A1, dat afgelopen zaterdag met 0-5 won van DOVO. Een knap resultaat.
Rijnsburgse Boys 3 verloor afgelopen zaterdag van Scheveningen 2 en ondervindt behoorlijke concurrentie bovenin, maar er is nog van alles mogelijk in het restant van het seizoen.
En wie afgelopen zaterdag bij Rijnsburgse Boys D1 stond te kijken, zag na 10 minuten spelen een spelertje van ARC in elkaar zakken. Gelukkig gaat het weer goed met de jongen, maar op dat moment is het voetbal niet zo belangrijk meer als we het allemaal wel eens denken te vinden!