outhands

Column Jaco Heemskerk

 Dik winnen, toch commentaar
Wat je hier beleeft, beleef je nergens, zo zou je zeggen. Al weet ik ook dat het op andere plaatsen in Nederland bij andere clubs nog veel erger is. Kritiek heb ik het dan over, maar dan over extreem kritisch en wel in de meest vreemde opzichten.
Met 5-1 winnen van Capelle vind ik op zich al een prestatie, er kunnen weinig ploegen ook zeggen dat ze er vijf in het mandje hadden liggen tegen deze ploeg. Ik kan ook niet zeggen dat we slecht gespeeld hebben afgelopen zaterdag, sterker, op sommige momenten vond ik dat Rijnsburgse Boys het slim speelde. Neem de derde goal van Peter Freke op de counter.
En dan kom je maandagochtend op het werk en de eerste reactie die je naar je hoofd krijgt is: Het was weer niet veel hè met Rijnsburg?
Ik nog denken dat ik het niet goed verstond… Maar toch, echt waar, ik hoorde het goed. Schiet mij maar lek. Waar je in de uitwedstrijd tegen Capelle zeer aanvallend speelde en als het ware in de messen van Capelle liep en uiteindelijk  4-1 op je falie kreeg, daar speel je thuis een stuk behoudender, geduldig wachtend op de kans en deze zeer effectief grijpen met 5 doelpunten, en dan was het weer niet veel?!?!? Ik denk dat ik er niet zoveel verstand van heb. Ik heb maar niet verder gevraagd wat de mening van deze persoon was ten opzichte van onze spits die 3 keer scoorde. Zal wel barslecht geweest moeten zijn!

Hoe het ook zij, de drie punten zijn weer binnen, en datzelfde geldt voor de A1 die ook weer wist te winnen en bovendien daarmee de periodetitel pakte. 1-2 werd het bij Noordwijk. Ze zijn daardoor verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Rijnsburgse Boys 2 won relatief eenvoudig van Barendrecht met 4-0 op het Rijnsburgse kunstgras. Het derde elftal leed een nederlaag en maakt een moeilijke periode mee.

Komend weekend zijn we een weekend vrij. Volgende week is er van deze kant ook geen column. De week erop gaan we weer voor de noodzakelijke punten in een uitwedstrijd. In Hoorn zal Zwaluwen ’30 de opponent zijn.