outhands

Column Jaco Heemskerk (10)

  

Machtsgreep
Mooi woord is dat altijd, machtsgreep. In dit geval zeker, we staan voor het eerst dit seizoen aan de kop van de ranglijst. Veel mensen vinden dit te vroeg in het seizoen en nog meer mensen hoor je zeggen dat Rijnsburgse Boys het toch niet tot het einde kan blijven volhouden. Zal best allemaal, de punten die tot nu toe zijn verdiend hebben we alvast. Komt nog eens bij dat er op dit moment geen club is in de hoofdklasse A die minder tegendoelpunten te verwerken kreeg.
Feit is nu wel dat Rijnsburgse Boys voor iedere tegenstander de te kloppen ploeg is, zoals dat altijd zo mooi wordt gezegd. Komende weken zullen we zien hoe onze jongens hiermee om kunnen gaan.
Er zijn dit seizoen geen makkies maar de komende tegenstanders zijn gerust zwaar te noemen.
Ter Leede, Ajax, Quick Boys en Fc Lisse zijn de volgende vier opponenten dus dat lijkt me een bijzonder zware opgave om de huidige positie te handhaven. Komende zaterdag eerst Ter Leede dat afgelopen zaterdag met 0-2 won bij Katwijk.

Jonge supportersgroep
Het is weer even nodig om onze jonge supportersschare aan te spreken. Geweldig hoor mannen, dat jullie altijd zo fanatiek en luidruchtig de Boys aanmoedigen. En ook dat WC papier op het veld wanneer de spelers het veld opkomen is helemaal niet erg en best leuk ook. Dan heeft ook niemand er last van verder. Maar het is toch zeker wel duidelijk dat je niet tijdens de wedstrijd de doelen gaat behangen of zoveel in het doelgebied neergooit dat geen speler meer normaal kan lopen. En wanneer er dan enkele figuren zijn die ook de boel nog in brand steken, dan denk ik dat een aantal jongens het voor de hele groep gaan verzieken. Zaterdag zag ik er eentje op de tribune WC papier in de hens steken, op een stoeltje ook nog wel. Bedenk wel, de afgelopen jaren is er door een grote groep mensen gigantisch veel werk verzet om het mooiste amateurcomplex in Nederland neer te zetten.
Dat gaan onze eigen jongens dan toch niet weer naar de vernieling helpen door de boel maar in de fik te steken?!  Voor de gelegenheid had ik met een aantal jongens het Yellow Black Attack spandoek maar bij onze jonge supporters opgehangen. Blijkbaar moeten we dat maar niet meer doen want stel je voor dat het spandoek in de brand vliegt.
Ook na de wedstrijd ontstond er op het veld een brandje. Volgens mij zijn die gasten toch niet helemaal goed bij hun bol, want op deze manier is het gauw over met de pret. En ze zullen toch niet helemaal raar opkijken wanneer we de volgende keer WC papier en dergelijke niet meer toelaten.
Bij deze dus weer een verzoek aan jullie om zelf een beetje meer op jullie gedrag te letten, als er problemen van komen zijn we veel verder van huis.
Iedere wedstrijd ligt er een geweldige honderdduizendklapper wanneer de spelers het veld betreden. Geen idee wie dat ding steeds neerlegt, maar als men zich niet kan gedragen, kunnen we beter dat ding ook in het kanaal gooien.
Vergeet niet dat er ook iedere maandag weer mensen moeten komen om de hele boel op te ruimen. Wanneer dan het hele veld bezaaid ligt, gaan deze mensen ook op den duur met tegenzin aan de gang en op langere termijn misschien wel stoppen met hun werkzaamheden voor de club. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn.
Ik ben benieuwd of het volgende keer een beetje normaal kan…

Bart Jan Onderwaater gaat weer beginnen met (loop)trainen en hoopt zich snel bij de groep te voegen.
Voor Martijn Gootjes verloopt het herstel moeizamer. Het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat hij snel weer zal voetballen. Op dit moment van schrijven valt het voor de rest met blessures nog mee.

Toekomst
Bij de KNVB is men hard bezig aan de voetbaltoekomst. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een mogelijkheid tot promoveren naar de Eerste Divisie en degraderen daarvandaan. Het realiseren hiervan lijkt hard dichterbij te komen. Een van de volgende keren zal ik hier wat verder op ingaan, in de zin wat ik er van vind. Voor deze week heb ik al mijn letters voor de website weer gebruikt.