outhands

Column Jaco Heemskerk (1)

06-09-2005

Een nieuw seizoen is begonnen. Tussen het einde van het vorige seizoen en het begin van dit seizoen is er nogal wat gebeurt bij Rijnsburgse Boys. Zo is er een nieuwe website ontwikkelt door een nieuw samengesteld webteam. De resultaten daarvan heeft u inmiddels kunnen zien. Datzelfde webteam heeft mij gevraagd om een wekelijkse column te schrijven over het randgebeuren rondom de A-selectie van Rijnsburgse Boys.
Dus dit is dan de eerste, meer ten inleiding op wat komen gaat.

Mening
U moet van mij niet verwachten dat ik wedstrijdverslagen ga schrijven over de gespeelde wedstrijden en evenmin dat ik uitgebreid ga vooruitblikken op de komende tegenstander. Beide laat ik misschien wel kort de revue passeren, maar het is niet de bedoeling om dit als hoofdzaak te gebruiken in de column.
Wie denkt dat ik de column ga gebruiken om via de website mijn mening te ventileren over de spelers of de trainer, komt ook bedrogen uit. Hoe ik denk over het presteren van die personen ga ik niet naar buiten brengen via verschillende media, in dit geval de website. Als ik kritiek heb op dit of dat, hoef ik dat niet iedereen aan zijn neus te hangen.

Randgebeuren
Als we het hebben over het randgebeuren, hebben we het over geblesseerde spelers bijvoorbeeld. Hoe gaat het met Pietje die in de wedstrijd tegen Katwijk geblesseerd raakte? Is hij weer op de weg terug, hoe verloopt het herstel, om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn in een voetbalseizoen verschillende activiteiten waar de spelers bij betrokken zijn. Ook hier zal ik dan wat over schrijven.
Nogmaals wil ik met klem benadrukken dat ik niet de vuile was buiten ga zetten, door het te hebben over wat ik van de opstelling of de speelwijze vind.

Iedere dinsdag
Afgelopen zaterdag ging de uitwedstrijd tegen Kloetinge niet door. Inmiddels is iedereen wel bekend welke tragische reden dit had. Komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Capelle.
Vorig seizoen eindigde Capelle thuis in een 3-4 nederlaag. Capelle was vorig seizoen de verrassende runner up in de tweede competitiehelft en bleef nog lang uitzicht houden op een titelkans.
Na de koude start van het seizoen voor de Boys, gaan we zaterdag zien of we er klaar voor zijn.
Iedere dinsdag zal de column op de website van Rijnsburgse Boys geplaatst worden.