Column Jaco Heemserk

Verdiend gewonnen
De punten bleven afgelopen zaterdag weer op de Middelmors, en vanuit mijn optiek bekeken zijn de punten bij de club gebleven die er het meeste recht op heeft gehad. Natuurlijk ging nog niet alles even goed, maar ik sta er altijd van te kijken dat sommige mensen het tot een kunst hebben verheven om alleen de negatieve aspecten en zaken die fout gingen uit de wedstrijd te halen en op te noemen. Zwaluwen ’30 vond ik een heel behoorlijk voetballende ploeg, daarbij vond ik het een verdienste van onze kant dat de bezoekers vrijwel geen kansen konden creëren. Met name de eerste helft was aantrekkelijk om te zien, zeker gezien de omstandigheden. Op het zware veld probeerden twee aanvallende ploegen er het beste van te maken en dat leverde best een aardig wedstrijdbeeld op.
Een terechte overwinning, maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat Zwaluwen ’30 absoluut een aanwinst voor de hoofdklasse is!

Het tweede elftal van Rijnsburgse Boys gaf zaterdag in de laatste minuut een 0-1 voorsprong uit handen. Bij Barendrecht werd het 1-1, en op zo’n moment is dat altijd zuur. Rijnsburgse Boys 3 deed goede zaken door met 2-1 te winnen van Jodan Boys 2, en dat zijn ook drie belangrijke punten. Bij de A1 weer een doelpuntrijke wedstrijd. De uitwedstrijd tegen Geinoord werd met liefst 0-5 gewonnen. Zowel de B1 als de D1 verloren hun wedstrijden, maar Rijnsburgse Boys C1 wist wel te winnen. In Oegstgeest werd er met 1-2 van ASC C1 gewonnen.

Komende zaterdag gaat Rijnsburgse Boys op bezoek bij koploper Ter Leede. Alle wedstrijden werden gewonnen door de Sassenheimers, zij het met minimale cijfers, maar wat nog het meest opvalt, is dat doelman Thomas Waasdorp zijn doel tot dusverre nog steeds schoon wist te houden. Het is aan Rijnsburgse Boys om daar verandering in te brengen. Het gat tussen Ter Leede en de achtervolgers is inmiddels 5 punten, Rijnsburgse Boys moet dus eigenlijk een goed resultaat behalen, wil het niet teveel achterop raken.