outhands

Column Huig den Hollander

huig

Vrijwilliger van het jaar
Op de feestavond in de Leeuwenhorst is ons jeugdbestuurlid Sam van Geest gehuldigd als vrijwilliger van het jaar. Namens ons jeugdbestuur willen wij Sam van harte feliciteren met deze titel, Sam je hebt het verdiend, wat jij doet kunnen wij niet nadoen. Tijdens deze feestavond heeft Sam gepleit om volgend jaar een vrouw te nomineren, ik ben niet anti vrouw maar ook vele andere mensen achter de schermen hebben recht op deze titel. Laten wij bijv. niet vergeten de man die de was doet, de mensen die de kleedkamers en tribune schoonmaken, de klusploeg, de scheidsrechters, de trainers, begeleiders ,grensrechters, de mensen in kantine en ik vergeet vast nog wel iemand.

Wim Zwaan
In het seniorenverslag op onze internetsite heeft Wim diverse hoofdbestuursleden een Engelse titel gegeven, helaas denkt hij dat ons hoofdbestuur uit 5 leden bestaat en heeft hij de PR functionaris (is niet zo moeilijk om daar een Engels woord voor te verzinnen) en het bestuurslid wat voor de jeugd verantwoordelijk is vergeten, dus Wim doe je best in het volgende verslag.

Resultaten selectieteams bij de pupillen
Onze D1 onder leiding van Jaco Hogewoning en Martin den Haan begon aarzelend in de competitie maar op een gegeven moment hebben zij enkele wedstrijden achter elkaar gewonnen. Helaas verloren zij 2 weken geleden tegen Blauw Zwart met 5-0, we zullen het er maar op houden dat de wedstrijd erg vroeg begon, namelijk al om half 9. Vorige week hebben zij in een zeer goed gespeelde wedstrijd tegen de koploper VVSB  verloren met 1-0 zodat ze momenteel op een gedeelde 4e  plaats staan op 6 punten achterstand op de koploper, dus jongens alles is nog mogelijk.
De D2 zit dit jaar in de hoek waar de klappen vallen maar er is licht in de duisternis want afgelopen zaterdag speelden onze jongens gelijk tegen nr.2 UDO D1, ook bestaat de poule waar de D2 in speelt veel uit D1 teams die fysiek sterker zijn.
De E1 speelde enige weken geleden  een geweldige wedstrijd tegen Feijenoord, het werd 2-2 in een zinderende strijd, het was het eerste puntverlies voor de jongens uit Rotterdam. De tegenstander wilde eerst niet spelen omdat ze ons ijsveld niet acceptabel vonden, maar na lang praten is de wedstrijd toch van start gegaan. In deze wedstrijd was ook een scout van ADO aanwezig die 2 jongens van ons  heeft uitgenodigd om daar aan enige trainingen cq.wedstrijden deel te nemen. Helaas heeft de E1 de laatste 2 wedstrijden verloren en bezet nu de 7e plaats in de competitie.
De E2 doet het goed in de competitie maar heeft door de staat van ons ijsveld helaas een paar wedstrijden achterstand op andere teams in hun poule, wanneer zij die omzetten in winst kunnen ze de3e of 4e plaats behalen.
De F1 die getraind wordt door onze hoofdtrainer Ted Verdonkschot met behulp van zijn kompanen Mario Heemskerk en Aad van Duijn doen het heel goed dit jaar in hun poule. Momenteel staat de F1 op een 4e plaats, maar zij kunnen 3e worden omdat zij nog een wedstrijd moeten inhalen tegen onze buren Quick Boys die op de 10e plaats staan, dus dat moet mogelijk zijn.

Hulp
Dit seizoen wordt ons 1e team heel goed  en fanatiek aangemoedigd door de jeugd van onze vereniging maar er is 1 minpuntje t.w. dat de closetrollen, papiersnippers, vuurwerk etc. een enorme rotzooi geven en wie ruimt dit op ????
Het eerlijkst is dat de jongens die voor de rotzooi zorgen het ook opruimen maar meestal liggen de daders op het kerkhof.

Wanneer je nu op een maandagochtend op het sportpark komt zijn enige oudere vrijwilligers bezig om het sportpark schoon te maken, dat is natuurlijk niet de bedoeling daarom vraagt het hoofdbestuur vrijwilligers onder onze jeugd of de daders zelf die dit op gaan ruimen anders moeten wij maar elke week 1 team aanwijzen.

Velden
Nog steeds worden onze kunstgrasvelden betreden door mensen die daar niets te zoeken hebben. Zoals iedereen weet is dat verboden maar het is zo kinderachtig om iedere zaterdag politie-agentje te gaan spelen en de mensen weg te gaan jagen. Blijf achter de hekken dan houden wij onze velden zo lang mogelijk mooi want het is toch geweldig om altijd te kunnen trainen en altijd te kunnen spelen op deze velden.

Sinterklaas
Niet vergeten want zaterdag 3 december komt Sinterklaas weer ons sportpark begroeten. Hij zal verwelkomd worden door de voorzitster van onze activiteitencommissie Ariea Frijns. Vol verwachting klopt ons hart wie…