outhands

Column Huig den Hollander

huigResultaten Selectieteams
De selectieteams van Rijnsburgse Boys hebben tot nu toe ( 31 januari ) te maken met wisselende resultaten.
De A1 onder leiding van het nieuwe driemanschap Dennis Groot, Arie van Dijk en Wim Driebergen bezet momenteel de 9e plaats in hun competitie.
Het is zelfs nog mogelijk om de 3e periode te gaan winnen maar ook hun concurrenten slapen niet zodat het een heel spannend einde van de competitie zal gaan worden.
Ook zullen er uit deze afdelingen 3 teams moeten degraderen, het verschil tussen nummer 3 en nummer 11 is maar 6 punten, dus een spannend einde is gegarandeerd.
De B1 bezet momenteel de 1ste. Plaats met 3 verliespunten minder als hun naaste concurrent Ter Leede.
Helaas heeft De B1 de laatste wedstrijd verloren tegen Ter Leede want anders had het kampioenschap de jongens bijna niet meer kunnen ontgaan, nu gaat het nog heel spannend worden.
De B2 staat ook nog steeds aan kop, wanneer dit team volledig kan optreden is er een goede kans dat deze plaats gecontinueerd kan worden deze competitie , dus op naar het kampioenschap..
De C1 vecht om de 2e plaats dit jaar met Voorschoten en Roodenburg, helaas is het niveau van Forum Sport de nummer 1 voor onze jongens nog een beetje te hoog.
De C2 bezet nog steeds de 1ste plaats in hun competitie, helaas hebben ze de laatste wedstrijd tegen ARC verloren zodat deze ploeg in verliespunten gelijk met hun staat.
De D1 zit in de hoek waar de klappen vallen, de start was heel goed ( na 6 wedstrijden bijna aan kop) maar daarna hebben ze nog weinig wedstrijden gewonnen.
Wij zullen hopen dat zaterdag a.s. tegen Ter Leede het tij weer keert.
De D2 onder leiding van Ton Gruyters en de scheidende trainer Han van Hoogdalem hebben de rode lantaarn overgegeven aan Noordwijk.
De laatste wedstrijd hebben zij hun wedstrijd kunnen winnen tegen ASC.
De overwinning zat er al een hele tijd aan te komen en is nu dus ook eindelijk gelukt.
De E1 heeft de laatste wedstrijden van hun competitie in winst om kunnen zetten zodat zij weer in de bovenste helft van de middenmoot mee kunnen draaien.
De E2 en de F1 zijn weer in een nieuwe competitie gestart, waar de F1 weer mee begonnen is waar het mee geëindigd is, en dat was winnen.
Het is te hopen dat de afgelasting van zaterdag jl. eenmalig is zodat wij allemaal het a.s. weekeinde weer met een frisse neus naar buiten kunnen gaan.

C.O.V.S.
Vrijdag a.s. komt het C.O.V.S. ons sportpark bezoeken.
Deze avond zal om 8 uur beginnen en zij zullen de meeste recente spelregelwijzigingen gaan toelichten zoals buitenspel en overtredingen.
Het bestuur zou het erg waarderen wanneer deze avond bezocht zal worden door zoveel mogelijk mannen en vrouwen.
Elke week is Daniel Kralt weer op zoek om op iedere wedstrijd een scheidsrechter te kunnen krijgen, dit wordt steeds moeilijker en moeilijker.
Wij zouden het waarderen wanneer deze avond bezocht wordt door iedereen die interesse heeft in het scheidsrechtersvak en hopen hierdoor ook nieuwe scheidsrechters/sters aan te treffen.
Misschien een utoptie, wat zou het mooi zijn wanneer wij in de toekomst geen scheidsrechters tekort meer zouden hebben.
Ook willen wij bij voldoende aanmelding een scheidsrechterscursus gaan organiseren binnen onze vereniging, dus schroom niet om te komen en bij evt. vragen, bel Daniel Kralt.

KRV toernooi
Wat heeft iedereen genoten van het eerste inburgeringtoernooi van Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg, het zogenaamde KRV toernooi
Deelnemende ploegen waren de Fteams van Quick Boys, Katwijk, Rijnvolgels, Valken en Rijnsburgse Boys.
En wie won de hoofdprijs: natuurlijk Rijnsburgse Boys, hieraan kan je zien dat het wel goed zit met onze onderbouw.
De hoofdprijs werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Wienen waarvoor hartelijk dank want deze man kwam toch maar op zijn fietsje naar onze sportpark toe terwijl het niet zijn enige activiteit was die dag.
Iedere speler/speelster kreeg op het einde van het toernooi een zak met uien en een pot zure haring, een ludieke actie bedacht door Sam van Geest.
Het zou mooi zijn als dit toernooi een vervolg krijgt in de toekomst, ook onze penningmeester zou daar erg blij mee zijn.
Hulde aan Sam van Geest en zijn kornuiten..

In het volgend artikel zal ik de resultaten van de lagere teams meer gaan toelichten.