Column door Jaco Heemskerk (2)

13-09-2005

De ochtend
Afgelopen zaterdag begon het voor Rijnsburgse Boys pas echt. Waar in de ochtend bij Excelsior Maassluis het tweede werd afgelast, werd er op de Middelmors alles aan gedaan om het eerste wel te laten voetballen.
’s Ochtends om 06.00 uur parkeerde ik mijn auto op het parkeerterrein, voor zover je dit nog een parkeerterrein kon noemen. Door de hevige buien stond de boel blank van het water. Ik vreesde voor het hoofdveld en dat bleek terecht. Vanuit de tribune tot aan een meter binnen de zijlijn was het veld voorzien van een behoorlijke laag water. En over vrijwel de gehele lengte. Toen ik verder het veld opging bleek het veld voor de rest redelijk te zijn, maar die zijkant maakte het veld onbespeelbaar. De rest van de ochtend zijn we met vier man bezig geweest om het water van het veld te krijgen. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van Dirk Schaap Rioolservice, die het water simpelweg opzoog en de afvoerputten doorspoot. Chris Hogewoning, Kees de Kluijver, Ed Bos en ondergetekende trokken met de trekkers uit de kleedkamer de rest van het water van het veld de afvoer in. Het weer klaarde op en om 10.31 uur werd besloten om de wedstrijd definitief door te laten gaan. Op dat moment was er meer dan 3000 liter water van het veld verwijderd. De mensen die langs de kant hebben staan kijken hebben gezien dat ik dit niet overdrijf. Misschien is de volgende keer een van die toeschouwers zo bijdehand om ook een trekker te pakken en ons werk te verlichten.

Wedstrijd
Dankzij de capriolen die we uitgehaald hebben in de ochtend, hadden we een prima bespeelbaar veld.
Tegen de tijd dat de eerste spelers aankwamen was niets meer te zien van hetgeen zich die ochtend had afgespeeld. De wedstrijd zelf zal de meesten niet zijn tegengevallen. Vorige week dinsdag oefende Rijnsburgse Boys tegen Voorschoten ’97 en won met 3-1. Zaterdag tegen Capelle werd in nagenoeg dezelfde opstelling begonnen.
De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte, naar aanleiding van het overlijden van oud trainer John Eelman. Eelman was destijds de trainer die Rijnsburgse Boys terugbracht naar de hoofdklasse.
Rijnsburgse Boys begon scherp aan de wedstrijd.
In een goede eerste helft maakte Frank Zinhagel de 1-0 . Na rust leek Rijnsburgse Boys minder scherp, de gelijkmaker door Arne van Gelder was zo’n typisch Capelle-doelpunt. Een onbewaakt moment en gelijk raak. Rijnsburgse Boys pikte daarna zijn spel weer op en door een tweede doelpunt van Frank Zinhagel werd de eindstand tien minuten voor tijd bereikt. Wel werd verzuimd om de wedstrijd eerder af te maken maar over het algemeen stond er een sterk collectief en zodoende een meer dan verdiende overwinning. De eerste wedstrijd gespeeld, de eerste drie punten binnen.

Vooruitblik
Komende zaterdag DOTO – Rijnsburgse Boys. DOTO is een nieuwe tegenstander voor Rijnsburgse Boys in de hoofdklasse. Na een verlies tegen Noordwijk en een gelijkspel tegen Katwijk bezet DOTO momenteel de 10-de plaats met 1 punt uit 2 wedstrijden. De ranglijst zegt in deze fase van de competitie natuurlijk nog niets over de krachtsverschillen.
Voor Rijnsburgse Boys is het zaak de goede start door te zetten. Geen enkele tegenstander mag onderschat worden, ook deze dus niet.
Supportersvereniging Yellow Black biedt de mogelijkheid om per bus mee te gaan naar DOTO – Rijnsburgse Boys. Wij gaan er vanuit sowieso een bus af te laten reizen, de kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen. Zie voor meer info www.yellowblack.nl of de teletekstpagina van Rijnsburgse Boys op TV West 365.