outhands

Column Cor Kralt

Positief blijven

 Ik geef toe dat dat niet meevalt. Positief blijven tijdens deze voor ons eerste ongebruikelijk lange serie zonder overwinning. Na de laatste zege op 22 januari (8-2! Tegen Apeldoorn) werd er 3x gelijk gespeeld (Harkemase Boys, Capelle en Hoek) terwijl er werd verloren van Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat er 4x uitgespeeld werd, er werd alleen huis tegen Capelle gespeeld. Drie punten dus waar het er eigenlijk zeven hadden moeten zijn volgens de ongeschreven regel dat je thuis alles moet winnen en uit gelijk moet spelen om kampioen te worden.

En natuurlijk volgen er dan teleurgestelde reacties van supporters die een lange reis hebben gemaakt om hun favoriete team weer niet te zien winnen. En dan gebeurt dat ook nog eens tegen de hekkensluiter. Ik heb zaterdag even gekeken wat er binnen kwam aan reacties op het bericht op de site van de 1-1 en daar schrok ik toch wel een beetje van. Want laten we eerlijk zijn, het zijn gewoon dezelfde spelers en coach die tot en met die 22e januari een geweldige serie hadden neergezet met een mooi koppositie als fraai tussenrapport. Dat we nu in een dip zitten is duidelijk maar of je daar uitkomt door het team negatief te benaderen is maar de vraag. Natuurlijk willen de coach en de spelers het tij keren en de enige manier waarop je ze daarbij kan helpen is in mijn optiek door achter het team te gaan staan.

Gelukkig begrijpen anderen die reageren op de negatieve reacties dat ook en proberen zij met opbeurende teksten het sentiment positief te beïnvloeden. Natuurlijk moet het uiteindelijk op het veld gebeuren maar aangezien deze groep eerder dit seizoen en in voorgaande seizoenen heeft bewezen dat ze het kunnen, moet er nog een mooi slot van de competitie in zitten. Want als we het rekensommetje van de thuisoverwinningen en de gelijke spelen bij uitwedstrijden doortrekken zou 60 punten voldoende moeten zijn voor de hoofdprijs. En met 41 punten op de teller en nog 8 wedstrijden te gaan is dat rekensommetje nog steeds te maken.
Laten we met z’n allen achter onze jongens gaan staan om ze te steunen bij die missie!