outhands

Column Cor Kralt

 De Sjonnies

Het is alweer ruim een week geleden, maar ik wil er toch nog even op terugkomen. Al jaren werd er over gepraat maar nu stonden ze dan eindelijk in sporthal De Middelmors. De Sjonnies dus, jaar na jaar traden ze op in het Kraaiennest en iedere keer was het uitverkocht en iedere keer was het feest groter. De organisatoren van de feesten in De Middelmors beseften dat ze na een paar wat ‘mindere’ feesten weer een keer moesten knallen en dus moest er een grote naam komen. Alle moed werd bijeengeraapt, want 600 kaarten verkopen lijkt een hele toer maar al snel bleek die vrees ongegrond. Al op 17 juni  was het concert uitverkocht, ruim drie maanden van tevoren dus. Een paar weken voor het concert sloeg de schrik toch nog even om het hart…de Sjonnies gingen stoppen! Gelukkig bleek dit, voorlopig althans, loos alarm, ze stoppen pas in 2010, en dus kon het feest gewoon beginnen vorige week.

Met enige verbazing stond ik met een groepje (bijna) 40-ers naar het podium te kijken. Eerst de Dutch Prairie Singers en daarna de Popcorn King, beide onderdeel van de ‘bizarre familie show’. Ik was er wel eens bij geweest in het Kraaiennest maar dit was nieuw voor mij en wel even wennen. Achteraf hadden we misschien wat meer naar het podium moeten gaan want volgens mij was het daar vanaf het begin groot feest. De opkomst van de Popcorn King was in ieder geval ‘groots’ en toen het dan eindelijk tijd was voor de Sjonnies zijn we toch maar wat opgeschoven naar het midden van de zaal. De show was als vanouds, variërend van ‘vrolijke plezierige gezellige dansplaatjes’ tot ‘vervelende droevige zielige saaie rotplaten’. En toen was het alweer voorbij, maar gelukkig kwam er nog een uitsmijter. Een ‘fout’ uur door een DJ die nog even voor een ware after party zorgde.

Kortom een topavond met maar een paar minpuntjes, hier en daar stak een enkeling toch een sigaretje op en helaas vonden sommigen het nodig om met bier te gaan gooien (nogmaals sorry Niels, het zal niet meer gebeuren).

Na 4 uur gezelligheid zat de avond er op. Inmiddels heb ik vernomen dat de Sjonnies tijdens hun afscheidstournee in 2009 ook Rijnsburg weer willen aandoen. Zorg dan dat je op tijd kaarten hebt, anders mis je een superavond! Tot Sjonnies!