outhands

Column Cor Kralt

Tussenstand

 Het is herfstvakantie en dat betekent traditioneel inhaal- of bekervoetbal in het eerste weekend van die vakantie. In het 2e weekend gaat het competitiecircus weer volop draaien. Tijd voor een eerste moment van bezinning. Hoe staat men ervoor, wat is er terechtgekomen van alle goede voornemens.

Als we beginnen met het vlaggenschip van onze vereniging dan denk ik dat we met de beste competitiestart van RBB ooit te maken hebben. Nou heb ik niet alle jaren op het hoogste niveau op mijn netvlies staan maar met 5 overwinningen op rij en een gelijkspel tegen geduchte kampioensconcurrent FC Lisse lijkt deze competitiestart moeilijk te overtreffen. Natuurlijk zijn er pas 6 wedstrijden gespeeld en kan er nog een hoop mis gaan, maar het lijkt er toch verdacht veel op dat het wel eens een heel mooi seizoen kan worden.

Onder het 1e doen het 2e en het 3e het ook prima. Beide teams staan in de top drie. Dat de A1 het dit jaar moeilijk zou krijgen in de 2e Divisie was vooraf voorspeld. Inmiddels zijn echter de eerste drie punten binnen en kan men voorzichtig omhoog kijken. Van de overige 58 teams staan er 6 (gedeeld) aan kop: het 6e, 15e, de C1, C4, C6 en F5. Alhoewel ik geen groot voorstander ben van deze scorebordjournalistiek (het gaat vooral om het plezier in het spelletje toch?) ben ik benieuwd hoe het beeld in de Kerstvakantie zal zijn.

Op nationaal niveau zien we een wat ongebruikelijke gang van zaken. Daar lijkt de nivellering toe te slaan en staat de traditionele top drie op dit moment 4e, 9e en 15e. NAC staat na een verdiende overwinning op PSV alleen aan kop en dat is voor het eerst sinds de invoering van het betaalde voetbal! Uiteraard geldt ook hier dat er pas 6 wedstrijden gespeeld zijn en de toekomst moet uitwijzen of sprake is van een structurele verandering.

Tot slot leg ik nog even de resultaten van mijn eigen team, het 11e, onder de loep. Ooit zijn we begonnen met 10 wedstrijden en 0 (ja inderdaad, NUL!) punten. Voorlopig liggen we op koers om dit dubieuze record te verbreken. Na drie wedstrijden staan we nog steeds op die hatelijke 0. Dat is wel even wat anders dan de droomstart van ons eerste. Komende zaterdag spelen we thuis tegen FC Lisse, in onze klasse net als ons geen hoogvlieger met één punt, misschien kunnen we dan het tij keren…