outhands

Column Cor Kralt

 Kouwe douche

Rijnsburgse Boys staat bekend als een top amateurvereniging. Jeugdteams die op hoog niveau spelen. Een eerste elftal dat bovenin meedraait en af en toe zorgt voor een bekerstuntje. Een fraai complex met een tribune waar menig BVO jaloers op is. Het enige dat eigenlijk ontbreekt zijn lichtmasten rond het hoofdveld. Sinds enkele weken is daar echter een minpuntje bijgekomen. Zeg maar gerust een minPUNT. De douches zijn namelijk regelmatig steenkoud. Als je geluk hebt zit er af en toe een vleugje louw water tussen, maar waar het in de begintijd nog wel eens te heet was in de nieuwbouw is het nu niet leuk meer om ff lekker te gaan douchen nadat je je op het veld heb lopen uitsloven voor de vereniging. Zeker met de gestaag dalende buitentemperaturen in dit jaargetijde is een lekkere warme douche meer dan welkom.

De vraag is nu of dit binnenkort weer gaat lukken. Zo’n lekkere warme douche. Het is namelijk al een paar weken (zo niet maanden) aan de gang en het wordt maar niet opgelost. Er gaat ergens iets mis, maar wat en waar dat is natuurlijk de vraag. Hopelijk wordt het probleem snel aangepakt want om nu iedere keer pas thuis te gaan douchen is ook weer zo’n gedoe. En het is nog onhygiënisch ook, want als Rijnsburger hoef je niet zo ver naar huis. Maar als je uit, ik noem maar een Zoetermeer, komt dan wordt het nog een vervelend reisje naar huis met 4 naar zweet ruikende mannen (of vrouwen) in de auto.

Om trouwens nog maar te zwijgen over de negatieve reclame die dit oplevert. Daar in Rijnsburg hebben ze alles goed voor elkaar, een topselectie, een topaccommodatie, maar warme douches? Nee dat kon er niet meer vanaf. Ik heb begrepen dat de scheidsrechter van dienst bij het 1e ook al z’n beklag heeft gedaan na de wedstrijd tegen Heerjansdam. Hopelijk is dat de druppel geweest en wordt er nu echt actie ondernomen. Nog een geluk dat Mario Been en z’n mannen op de 11e niet bij ons onder de douche hoeven, die zou er zeker wat over zeggen in de nabeschouwing. Dan zou het bekende statement van Leo Beenhakker uitgebreid kunnen worden: “Rijnsburg uit, altijd lastig…..en koud!”.

Mededeling vanuit bestuur:
de beoordeling van Cor is geheel juist, het probleem was bekend, er is meerdere malen melding van gemaakt aan de installateur(s) en afgelopen maandag zeggen zij het probleem voorgoed (!!) te hebben opgelost!