outhands

Column Cor Kralt

 NEC Uit

Het sprookje duurde tot de 102e minuut. Toen voltrok El-Akchauhoui het vonnis over onze jongens die tot dat moment de meeste aanspraak mochten maken op de overwinning. Aangezien ik met 7 vage kennissen (of vrienden zo u wilt) in een N.E.C. vak zat, was het ‘feest’ in ons vak. Alhoewel het meer op opluchting leek, want dat N.E.C. ontsnapt was, zal ook de meest verstokte supporter uit Nijmegen toe moeten geven.

Om kwart over drie reden we die middag Rijnsburg uit op weg naar Nijmegen, via Wijchen (uit te spreken als Wiechen, dit in tegenstelling tot Naimegen en Rainsburg) want daar moesten we de kaartjes ophalen. Nadat dat gelukt was en we de plaatselijke Chinees bezocht hadden, togen we naar het stadion waar het uitvak al gezellig vol was en ook de thuisvakken uiteindelijk een redelijke bezetting kenden. Van onze kaartjeshandelaar hadden we nog de waarschuwing gekregen om vooral geen geel zwart uitingen te dragen omdat dat teveel anti Vitesse gevoelens op zou wekken. Daarnaast moesten we het hebben over N.E.CEE en niet over NEK omdat dat ook de nodige risico’s met zich mee zou brengen.

Tot het beginsignaal verliep alles prima, we zaten heerlijk incognito te genieten van de entourage van het uitvak. Van iets geelzwarts was bij ons niets meer te bekennen, zelfs onze meest onverschrokken held had zijn RBB-shirt zorgvuldig onder zijn jas verborgen. Maar ja, toen na enkele minuten al de eerste kansjes voor Rijnsburg kwamen, konden enkele van ons zich toch niet bedwingen en sprongen op, op voor NEC benauwde momenten. We zaten op de tweede rij en de rij voor ons had nu toch wel door dat we voor de vijand waren. Gelukkig bleken ze redelijk relaxed, we werden gedoogd op hun grondgebied. Alhoewel je maar moet afwachten wat er was gebeurd als we met z’n achten in gejuich waren uitgebarsten na de penalty van Bennie. Nu konden zij juichen en wisten ze opeens heel goed dat wij uit Rijnsburg kwamen.

Afijn, het vervolg is bekend. In de verlenging schoot Leitoe nog op de binnenkant van de paal en mikte Cairo vlak voor tijd (het staat dan al 1-0) over. Dan is het toch echt voorbij en nemen we afscheid van de spelers en de toeschouwers voor ons. Het was een spannend en gezellig avondje NEK. Ben nu al benieuwd waar we volgend jaar terechtkomen.