Column Cor Kralt

Pijntjes

Richting het einde van het seizoen begint het, zeker als je wat op leeftijd raakt, her en der te piepen en te kraken. Afgelopen zaterdag was daar een mooi voorbeeld van. We begonnen de uitwedstrijd bij Leidsche Boys met 15 zo op het oog fitte spelers op en langs het veld maar gaandeweg de wedstrijd vielen er steeds meer spelers uit. Het begon met een stevige tik op een enkel van één van onze spitsen tijdens de 1e helft, die kon, in ieder geval tijdelijk, niet door en werd vervangen. In de rust werden de overige drie wissels ingebracht waarvan er één (onze topscorer) na het scoren van zijn 17e seizoenstreffer het veld alweer snel moest verlaten vanwege een oude blessure aan de hamstring die weer opspeelde. Voor hem in de plaats kwam de gedurende de 1e helft uitgevallen spits weer het veld in, zijn enkel was nog niet helemaal hersteld, maar ja als je team je nodig heeft, moet je af en toe de pijn verbijten. Halverwege de 2e helft moest één van onze verdedigers geblesseerd het veld af en kwam de enige nog overgebleven redelijk fitte in RBB kleding gestoken in de rust gewisselde veldspeler het veld in. De andere twee in de rust gewisselde spelers dachten dat het wel los zou lopen en hadden zich al omgekleed. Helaas bleek dit een misrekening want 10 minuten voor tijd verrekte ondergetekende een bovenbeenspier en kon eigenlijk niet verder. Maar ja, met een 3-4 voorsprong op het scorebord was het te spannend om het team met 10 man de wedstrijd af te laten maken, dus ben ik toch maar een beetje in de weg blijven lopen.

Bovenop bovenvermelde pijntjes en blessures hebben we ook nog twee langdurig geblesseerden (één met een dubbele beenbreuk die waarschijnlijk de voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt en één met gekneusde ribben en een gescheurde pees in een vinger die hij opliep toen hij onze vaste keeper verving). Het is kortom met nog vier wedstrijden op de planning iedere week passen en meten om voldoende fitte mensen in het veld te hebben staan, nu maar hopen dus dat ons verder blessureleed bespaard blijft.

De wedstrijd afgelopen zaterdag eindigde overigens, ondanks een paar bizarre tegengoals (de details zal ik u besparen, daar is een aparte column over te schrijven), in een 4-3 overwinning. Zijn alle pijntjes toch niet voor niets geweest!