outhands

Column Cor Kralt

 Winterstop

Vroeger was er sprake van een echte winterstop. Dat was in de tijd dat winters nog winters waren. Die winterstoppen duurden volgens mij minimaal twee maanden en vaak kon je daarna vaak nog niet spelen omdat de hal (of de vorst) nog in de grond zat. Tegenwoordig zijn slechts twee zaterdagen voetbalvrij en kan er in januari over het algemeen alweer gewoon gespeeld worden. Of dat in 2009 ook zo is, is nog maar de vraag. Er wordt/is een serieuze vorstaanval ingezet en de weermannen en weervrouwen zijn zo enthousiast dat je er bijna in gaat geloven dat er een Elfstedentocht op stapel staat deze winter. Tja als dat zo is zal de winterstop nog wel iets langer gaan duren.

Zoals ik in de herfstvakantie al aangaf wil ik ook nu even de stand van zaken in de competitie, nu we ongeveer halverwege zijn, even met u doornemen. Over het vlaggenschip van onze vereniging kunnen we kort zijn. De lijn die in het begin van het seizoen is ingezet, wordt moeiteloos (zo lijkt het althans) voortgezet. Meest noemenswaardig is verder de trainerswisseling die aan het einde van het seizoen zal plaatsvinden. Daarnaast waren er eervolle nederlagen in de beker bij NEC en de districtsbeker bij FC Lisse. Het kampioenschap, en dat blijft toch de hoofdprijs, hebben we nog altijd in het vizier!

Onder het 1e doen het 2e en het 3e het nog steeds prima. Beide teams staan stevig op de tweede plaats. De A1 is aan een voorzichtige opmars begonnen. Inmiddels staan ze op een ‘veilige’ 9e plek, hopelijk wordt die lijn voortgezet. Van de overige teams staan er inmiddels 7 (dat waren er 6) aan kop: het 6e, 14e, de A2, A5, C4, E3, E7 en E8. Die laatste 3 werden overigens najaarskampioen, in het nieuwe jaar starten de pupillen een nieuwe competitie.

Op nationaal niveau zijn de zaken enigszins genormaliseerd. NAC stond tijdens de herfstvakantie nog aan kop, maar heeft inmiddels plaatsgemaakt voor AZ terwijl Ajax en (iets verder weg) PSV nog in de buurt staan. Feyenoord heeft het lastiger maar het aantal blessures is daar dan ook het meest extreem.

Tot slot moet ik u meedelen dat mijn eigen team (het 11e) nog altijd troosteloos en dus puntloos onderaan staat. De laatste wedstrijd van 2008 speelden we tegen onze directe concurrent. Ik zal u de details besparen maar uiteindelijk stond er een bizarre uitslag van 7-6 op het scorebord. In ons nadeel welteverstaan. En dat terwijl ons geheime wapen ze er alle zes(!) in had gelegd….maar ja, onze tegenstander (buurman Katwijk) had ook maatregelen getroffen in de vorm van enkele gastspelers waardoor we uiteindelijk toch weer aan het kortste eind trokken. In 2009 gaan we het gewoon weer proberen (we zullen wel moeten vrees ik) en ik wil vooral onszelf (maar uiteraard alle andere RBB teams) dan ook een sportief, voorspoedig, succesvol en vooral gezond 2009 toewensen!