outhands

Column Cor Kralt

 Hands!

Helaas bleek het voor veel voetballers voor het derde opeenvolgende weekend niet mogelijk om de competitie te hervatten. Eerst was het de vorst die de velden onbespeelbaar maakte, daarna de dooi die nog niet hard genoeg had toegeslagen en afgelopen zaterdag was het de overvloedige regen op donderdag en vrijdag die de meeste velden (het kunstgras uitgezonderd uiteraard) de das om deed. En als we de plaatselijke weerman mogen geloven, dan zou het in februari nog wel een paar keer tot een algehele afgelasting kunnen komen.

Gelukkig hoefden we afgelopen zaterdag niet de hele dag “met vrouwlief te gaan winkelen” zoals dat nog wel eens wil voorkomen als alles eruit ligt. Het 1e ging namelijk door en na de bemoedigende uitslagen in de voorbereiding op de 2e seizoenshelft waren de verwachtingen hooggespannen. Het begin was echter behoorlijk desastreus. Alhoewel ik alleen de 2e helft live heb mogen aanschouwen zag ik later op TV West dat de snelle openingsgoal van ASWH te danken was aan een misverstand in de verdediging. Ok, kan gebeuren, het herstel was dik in orde en binnen een half uur stond het alweer 2-1. Geen vuiltje aan de lucht dus.

Tja, en toen kwam hét moment van de wedstrijd. Op TV West was het niet goed te zien vanwege de camera positie, maar de bij de actie betrokken spelers reageerden furieus. Met name de grensrechter had er goed zicht op, maar helaas gaf hij geen krimp. Aanvoerder Human van ASWH had een Maradonaatje gescoord en de 2-2 ruststand was een feit. Na rust begon Rijnsburg nog wel overtuigend en scoorde vrij snel de 3-2, maar gaandeweg die 2e helft zag je dat het zware veld zijn tol begon te eisen. ASWH geloofde er nog in en helaas kreeg ik wel (let op het wordt zo 3-3) en mijn buurman (nee joh, de 4-2 zit eraan te komen) geen gelijk. Dat die goal mogelijk werd door een verkeerd geraakte bal van een Rijnsburger paste helemaal in het beeld van de wedstrijd, het mocht gewoon niet afgelopen zaterdag.

Komende zaterdag wacht Noordwijk dat een uitoverwinning boekte tegen de hekkensluiter. Ook daar hebben ze overigens een nieuwe trainer voor volgend seizoen aangetrokken. Oud ‘Rijnsburger’ Robbert de Ruiter gaat ARC inruilen voor Noordwijk, een aardige promotie lijkt me. Als hij het daar goed doet zie ik hem nog wel eens op de Middelmors belanden.