outhands

Column Cor Kralt

 Eindelijk: winst! 

Daar waren ze dan, de eerste punten voor RBB 11. Ik liep in Amsterdam toen ik gebeld werd door één van mijn teamgenoten over het heuglijke nieuws. De 12e wedstrijd bracht dan eindelijk een overwinning na 11 voorafgaande nederlagen. Nou liep ik in Amsterdam, dus ik was er niet bij, maar de vreugde was er niet minder om. Uit het lijvige verslag dat ik via de telefoon kreeg, bleek trouwens dat de overwinning niet zonder slag of stoot tot stand was gekomen. Na 5 minuten stond het al 2-0 voor onze tegenstander Rijnvogels. Vlak na rust werd het 2-1, maar direct daarna was het alweer 3-1. Vervolgens werden alle trossen los gegooid en kon ook een rode kaart in de slotfase de inmiddels verkregen voorsprong van 3-4 niet meer bedreigen.

Was het voor het 11e de eerste overwinning, voor ons eerste is het nog steeds wachten op de eerste nederlaag. En het begint er steeds meer op te lijken dat die nederlaag er dit seizoen niet eens meer komt. Ook bij Lisse, dat ons wel nederlagen toebracht in de beker en voor de supercup, werd er gewonnen. En dat ondanks een aardig lijstje afwezigen. Het lijkt allemaal niet te deren. Net als bij die club uit Alkmaar dat na een nederlaag in de beker en een uit frustratie gebroken hand van de keeper (let op Tim, doe Romero niet na als het een keertje tegenzit) gewoon weer wist te winnen bij N.E.C. Die andere club die ons een nederlaag toebracht. Het lijkt alweer zo lang geleden, die bekernederlaag, maar iedere keer als ik beelden van een thuiswedstrijd N.E.C. zie denk ik terug aan die fraaie bekeravond in november.

De datum voor het 5e kampioensfeest op het hoogste niveau en het 3e binnen vier jaar komt steeds dichterbij. Het grote speculeren over het moment waarop is inmiddels volop bezig. Het mooiste zou natuurlijk een thuiswedstrijd zijn, maar daar hebben we er niet zoveel meer van. Na de wedstrijd tegen Scheveningen volgen 3 uitwedstrijden, waaronder die tegen Capelle. Mocht Capelle bijvoorbeeld een week eerder verliezen van Noordwijk en RBB wint ‘gewoon’ van Scheveningen en Heerjansdam, dan zou het in Capelle kunnen gebeuren. Anders moet het maar tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd gebeuren, dan treffen we …………… Quick Boys.