outhands

Column Cor Kralt

Geslaagd! 

 Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. De laatste avond van de cursus pupillentrainer was aangebroken en na 8 sessies van 3 uur en het nodige huiswerk kregen we onze diploma’s uitgereikt van onze bevlogen cursusleider. We kunnen nu dus in één adem genoemd worden met mannen als Dennis Bergkamp en Phillip Cocu, die ook geslaagd zijn voor hun cursus! Uiteraard wel op een iets ander niveau, maar dat mag de pret niet drukken.

Zoals ik al aangaf hadden we een bevlogen cursusleider die met veel enthousiasme de cursus leidde en de puntjes op de i zette. Niets werd aan het toeval overgelaten, de taken werden iedere keer weer nadrukkelijk verdeeld en als het niet ging zoals het moest gaan dan liet hij dat weten ook. We zullen ons de ingrepen tijdens trainingen die we moesten geven nog lang heugen en er zullen zelfs een paar collega cursisten zwetend wakker schrikken van het “STOP STOP STOP” dat in hun droom over het kunstgras galmt. Gelukkig heeft dit niet tot uitval van cursisten geleid en ik durf zelfs te stellen dat iedereen er uiteindelijk met een (redelijk) goed gevoel op terug kijkt. Ondanks de soms onnavolgbare ingrepen hebben we veel geleerd tijdens de cursus en kunnen we het komende seizoen vol vertrouwen en met voldoende bagage een pupillengroep gaan trainen.

Wie weet waar de heren Bergkamp en Cocu trouwens terechtkomen. Misschien staan ze ooit wel in Rijnsburg aan de Middelmors op het veld. De plannen die in het Leidsch dagblad ontvouwd werden, logen er niet om. We gaan echt richting een BVO (Betaald Voetbal Organisatie), zeker als de plannen van de voorzitter om het Leidse bedrijfsleven erbij te gaan betrekken, gaan slagen. Een tweede sponsorruimte, een overdekte staantribune achter het doel bij de kantine, meer parkeerruimte aan de noordkant, verlichting op het hoofdveld en het plaatje wordt steeds completer. Natuurlijk zal er nog heel wat water door de oude Rijn vloeien voor het zover is, maar dat het één en ander gaat veranderen lijkt welhaast een feit.

De grote vraag echter is nu welk team ik ga trainen. Mijn oudste zoon heeft na een tweetal recente hoogtepunten (pupil van de week en toernooiwinst met zijn 3e goal in zijn carrière afgelopen zaterdag) nu toch echt besloten om over te stappen op schaatsen. Tja daar sta je dan, wel een papiertje, maar geen zoon om te trainen. Nu maar hopen dat de jongste (bijna 4 jaar) met het voetbalvirus besmet raakt. Ik zie hem de laatste tijd verdacht vaak met een tennisracket en tennisbal rondlopen, moet ik toch maar eens iets aan gaan doen!