outhands

Column Cor Kralt

Kampioenengalerij

 Maarliefst 10 teams zijn uiteindelijk kampioen geworden bij onze club. In de fraaie kampioenengalerij staan ze allemaal met een mooie kampioensfoto op een rijtje: het 1e, de A5, de B4, de C1, de C4, de C6, de E3, de E7, de E10 en de F4. Op de meeste foto’s zijn bloemen te zien, soms een kampioenschaal, kampioenshirts, vuurwerk, spandoeken, kampioensbekers, maar bovenal glunderende gezichten. Na een seizoen lang bloed, zweet en tranen is de buit eindelijk binnen en dat mag gevierd worden.

In de herfstvakantie en in de winterstop had ik al geschreven over het aantal teams dat in de race was voor het kampioenschap. Dat waren er 7 respectievelijk 8, dus het uiteindelijke aantal van 10 kampioenen overtreft de verwachtingen. Op een totaal van 64 teams mogen we ook spreken van een behoorlijk gemiddelde. Met de positieve resultaten zit het dus wel goed bij onze club.

Helaas zijn er ook enkele minder positieve resultaten. Zo is de A1 via de nacompetitie uiteindelijk toch gedegradeerd uit de 2e divisie nadat het tijdens het seizoen even hoopvol had uitgezien. Daarnaast is voor nog enkele jeugdteams het doek gevallen en zijn er bij de senioren ook een paar slachtoffers. En ja, daar is ook mijn eigen team bij. We zijn weliswaar niet als laatste geëindigd, maar ook de op één na laatste positie blijkt in onze klasse niet genoeg voor handhaving. Geluk bij een ongeluk is dat we nu in de laagst mogelijke klasse terechtkomen….degraderen is dus niet meer mogelijk!

Ondertussen heeft het 1e nog een kampioenschap toegevoegd aan de reeks van 10. Vorige week dinsdag heb ik genoten van de live uitzending op RTV Utrecht. Weliswaar voorzien van wat roodwit gekleurd commentaar van de dienstdoende verslaggever en Gert Kruys, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de wat gelukkige 1-0 (een zonneklep had de keeper niet misstaan) en de fraaie 2-0, werd het nog behoorlijk spannend toen de Vogels op gelijke hoogte kwamen. Gelukkig kreeg RBB na die 2-2 weer de overhand en zorgden André van Egmond (voorzet) en Menno van Roosmalen (heel alert) voor de fraaie overwinning en een hele prettige uitgangspositie. Dat die uitgangspositie prettig was bleek afgelopen zaterdag toen IJsselmeervogels het kampioenschap voor RBB veilig stelde met een 3-2 overwinning in Harkema. Opvallend is wel dat geen enkele thuisclub tijdens de kampioenscompetitie de volle winst wist te halen, zowel Harkema als de Vogels verloren thuis 2x, aan RBB de taak om deze vreemde reeks te doorbreken komende zaterdag.

Met name het feit dat André van Egmond weer terug is, doet de Rijnsburger (en mij dus ook) goed. Zeker als je hem op heel jonge leeftijd als leider/trainer in de F-jes hebt meegemaakt. Zelden ben ik later zo’n fanatieke speler met een neusje voor de goal nog tegen gekomen.