outhands

Column Cor Kralt

Feestweek

 Als kind keek ik er ieder jaar weer naar uit, de feestweek. Met name vanwege de kermis denk ik. Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat er toen al geskelterd, gebingood, mast geklommen of boegspriet gelopen werd. De kindercorso was er wel al en daar deed ik ook wel aan mee, maar het was toch met name de kermis waar ik de meeste tijd doorbracht.

Toen ik een jaar of 12 was, is ook de vlietloop erbij gekomen. Alleen een blessure, ziekte of een zeldzame vakantie (als echte Rijnsburger ga je natuurlijk niet tijdens de feestweek op vakantie) zorgde er voor dat ik er wel eens één miste, maar als het even kan loop ik mee. Niet om te winnen natuurlijk, alleen toen ik 15 was haalde ik bijna (4e) het podium op de 5 kilometer. Nee, het is gewoon een gezellige loop met veel (bekend) publiek en je komt sinds een paar jaar ook nog eens door een restaurant! Eén keer is me dat trouwens slecht bevallen. Net toen ik het restaurant binnenliep besloot iemand van De Roos het pad over te steken waarover we het restaurant doorkruisten. Het gevolg was een botsing waarbij ik danig uit m’n ritme raakte. De persoon in kwestie had gelukkig geen vol dienblad in zijn handen, anders zou de race vanwege een ontstane ravage (glaswerk) voor het eerst in de historie wel eens stilgelegd kunnen zijn.

Naast de traditionele feestdag donderdag is natuurlijk ook de zaterdag een topdag. Vorig jaar zat ik op zaterdag op een veerboot richting Noorwegen, maar dit jaar zijn we er gewoon weer bij. Na de bloemencorso naar de Middelmors voor de 4e oefenwedstrijd van het seizoen. Nadat afgelopen zaterdag het eerste punt gepakt werd tijdens de oefenreeks reken ik erop dat er komende zaterdag ook weer eens doelpunten gaan vallen. Langzamerhand gaan we ons opmaken voor een belangrijk seizoen dat moet leiden tot plaatsing voor de topklasse. Natuurlijk zou weer een kampioenschap geweldig zijn, maar ik denk dat menigeen binnen de club zou tekenen voor een 4e plek aan het einde van het seizoen!