outhands

Column Cor Kralt

Nieuwe trainer

 Net als Rijnsburgse Boys hebben nog een flink aantal clubs van trainer gewisseld. Met alle respect voor onze eigen Niek Oosterlee, maar Louis van Gaal heeft van al die van club veranderde trainers toch wel de meeste promotie gemaakt. Van de (sub)top in Nederland naar de top van Europa. Het probleem is alleen dat de resultaten op zijn zachtst gezegd nog wat tegenvallen. Het zou zo maar kunnen dat Louis bij een volgende nederlaag (komend weekend thuis tegen de kampioen van vorig jaar) de wacht wordt aangezegd. Dan heeft hij niet alleen niet de Kerst gehaald, maar zelfs de maand september is dan een brug te ver voor hem.

Het is natuurlijk belachelijk om een trainer al na 4 wedstrijden te ontslaan en ik verwacht eigenlijk ook wel dat Bayern München komend weekend de eerste overwinning gaat boeken, maar het geeft toch wel te denken dat de start van Louis van Gaal zo moeizaam is. Hij en Bayern leken toch zo goed bij elkaar te passen. Maar ja, een garantie voor succes is dat natuurlijk niet. Zo leek Huub Stevens vorig seizoen bij PSV eindelijk ‘thuis’ te komen, maar vlak na de winterstop was het sprookje over. En bij Ajax hield Marco van Basten het iets langer vol maar ook hij kon de hoge verwachtingen bij ‘zijn’ Ajax niet waarmaken.

Onze oud trainer Ted Verdonkschot is overigens redelijk voortvarend van start gegaan bij Young Boys. Op de helaas niet zo actuele site van Young Boys (dan merk je dat wij erg verwend zijn met ons webteam) kon ik een goed oefenresultaat tegen hoofdklasser Ado ’20 (4-2 winst) terugvinden en de eerste bekerwedstrijd is inmiddels ook in winst (3-1 tegen Blauw Wit Amsterdam) omgezet. Eén pijnlijke oefennederlaag heeft Ted wel geleden, tegen Spakenburg, met 4-0. Op zich geen schande natuurlijk als 1e klasser tegen een hoofdklasser. Maar ook Spakenburg heeft een nieuwe trainer….ene André Paus en die komt bij een club uit Emmen vandaan…inderdaad, die club.

Tot slot natuurlijk nog even over onze nieuwe trainer en oud-speler die deel uitmaakte van het kampioensteam in 1990, Niek Oosterlee. In de resultaten zit tot nu toe een voorzichtig stijgende lijn. En er wordt inmiddels gescoord, iets dat de eerste wedstrijden nog achterwege bleef. Laten we hopen dat deze lijn zich doorzet en laten we Niek in ieder geval de tijd geven…dan komen de goede resultaten volgens mij vanzelf.