outhands

Column Cor Kralt

Monsterscore

 Bijna was ik erbij afgelopen zaterdag. Ik heb een collega die in Alphen woont en een tijdje geleden hadden we het plan opgevat om samen de wedstrijd RBB – ARC te bezoeken. Zeker toen bleek dat ARC het de eerste wedstrijden erg goed deed en zich staande hield tussen de gedoodverfde kandidaten voor de naderende topklasse. De laatste weken kwam er echter wat zand in de motor bij de Alphenaren en naarmate de dag van de wedstrijd naderde begon mijn collega toch wat twijfels te krijgen over het bezoeken van de wedstrijd. En uiteindelijk haakte hij zelfs definitief af. Of hij afgelopen zaterdag dan toch gekozen heeft voor de intocht van de Sint weet ik eerlijk gezegd niet, maar achteraf blijkt zijn vermoedelijke voorgevoel over de wedstrijd een juiste geweest te zijn. En die Sint, die was natuurlijk ook gewoon op Sportpark Zegersloot afgelopen zaterdag. De ‘cadeautjes’ die onze spitsen kregen werden in ieder geval gretig uitgepakt. Binnen 8 minuten scoorden ‘we’ drie keer. Er zijn niet zo veel ploegen die dat kunnen en dan is het toch wel prettig om te weten dat wij dat kunstje dus ook beheersen.

Tja en in plaats van dat ik dit live meemaakte in Alphen aan den Rijn stond ik op ons eigen vierde veld in Rijnsburg. Na twee wedstrijden absentie vanwege mijn in mijn vorige column besproken enkelblessure vierde ik mijn rentree. Helaas niet de zo gedroomde rentree die Martijn Gootjes tegen DOTO beleefde door twee keer te scoren. Nee, mijn optreden bleef beperkt tot ongeveer 40 minuten en één grote gemiste kans op de openingstreffer van de wedstrijd. Uiteindelijk werden we met 3-0 verslagen, maar aangezien we een week eerder onze eerste overwinning behaalden is ons seizoen eigenlijk al min of meer geslaagd. Vorig seizoen verloren we de eerste 11 wedstrijden en nu staan we na 7 wedstrijden al op 5 punten!

Een puntenaantal waar ons eerste natuurlijk al lang en breed voorbij is. De jacht op Capelle is ingezet en gezien de uitslagen van de laatste twee wedstrijden lijkt het erop dat onze A-selectie serieuze plannen heeft voor de rest van de competitie. Ik heb in ieder geval mijn collega uitgenodigd voor de returnwedstrijd tegen ARC op ons eigen sportpark. Hij kan er nog even over nadenken want deze wedstrijd vindt pas plaats op 17 april 2010! Tegen die tijd zal ook duidelijk zijn of we ons wellicht weer kunnen gaan meten met de kampioenen uit de andere hoofdklassen. Stiekem begin ik toch te hopen op een herkansing tegen de ploeg die nog maar een paar maanden geleden drie keer in korte tijd tegen ons wist te scoren. Een traumatische ervaring was dat, maar als je dat weet om te zetten in een motivatie en een wilskracht om er sterker uit te komen, kan dat wel eens tot nieuwe mooie daden en resultaten leiden.