outhands

Column Cor Kralt

Standbeeld voor Dennis

 Een heerlijk zonnetje, lekker temperatuurtje, een derby, twee (sub)topteams uit de topklasse en behoorlijk wat publiek. Dat waren de ingrediënten afgelopen zaterdag op sportpark De Middelmors waar helaas niet méér op het spel stond dan het kampioenschap van Katwijk. En ook de 3e plaats in de eindrangschikking van het eerste seizoen topklasse natuurlijk. Maar het was eerlijk gezegd eigenlijk allemaal van ondergeschikt belang, er nam namelijk een speler afscheid van het thuispubliek. Dennis Groot stopt na acht mooie seizoenen RBB met voetballen op hoog niveau en wordt trainer op (nu nog een iets minder) hoog niveau.

Gelukkig besefte het vlaggenschip van RBB vlak voor rust dat wanneer zo’n speler afscheid neemt je het niet kan maken om met een nulletje of 5 ingemaakt te worden op eigen veld. Want die kant leek het wel op te gaan toen het 0-2 stond. Maar opeens keerde het tij, de eerste kans voor de geelzwarten in de 42e(!) minuut werd nog over geschoten maar de aansluitingstreffer viel niet veel later en in blessuretijd van de 1e helft werd het zelfs bijna 2-2.

Na rust zagen we een boeiend schouwspel met een sterker RBB dat verdiend gelijk maakte met kansen op meer maar dat in de slotfase ook zomaar weer had kunnen verliezen. Dat gebeurde echter niet en zo kreeg Dennis een waardige afscheidswedstrijd met als klein prijsje het kampioenschap van Katwijk dat natuurlijk in schril contrast staat met alleen al de 3 kampioensschalen van de hoofdklasse A die hij boven zijn hoofd mocht tillen.

Zoals u wellicht weet kom ik nogal eens in Eindhoven (overigens, voor even(?), niet meer de voetbalhoofdstad van Nederland) waar voor het Philips stadion aldaar een tweetal clubiconen (Coen Dillen en Willy van der Kuijlen) vereeuwigd zijn middels een standbeeld. Misschien een ideetje om het pleintje naast de tribune, waar nu alleen wat picknicktafels staan, iets meer cachet te geven middels een fraai standbeeld van Dennis Groot, toonbeeld van onverzettelijkheid, vastberadenheid en exponent van een zeer succesvolle RBB periode!