outhands

Column Cor kralt

Vroeg op

 Een beetje verbaasd was ik wel toen de KNVB afgelopen vrijdag het hele amateurprogramma afgelastte. Dat het in het noorden en het oosten niet door zou gaan, was wel een zekerheidje maar bij ons in het westen was het inmiddels sneeuwvrij en zeker op kunstgras zou er gevoetbald moeten kunnen worden. Maar nee, de KNVB besloot anders en zaterdagmorgen bleek dat die beslissing terecht genomen was. Toen ik opstond zag ik namelijk dat het weer eens gesneeuwd had en dat betekende dat het niet mogelijk was om op verantwoorde wijze een balletje te trappen. Maar die sneeuw betekende ook dat ik mij moest haasten die morgen omdat we de auto sneeuw- en ijsvrij moesten maken en omdat het op de weg vermoedelijk ook niet zo snel zou gaan.

De wekker stond die zaterdagmorgen namelijk afgesteld op kwart over zes. Mijn oudste zoon zit zoals ik vorig jaar al eens schreef inmiddels op schaatsen en als u dacht dat alleen voetbalwedstrijden vroeg (half negen) kunnen beginnen, dan zit u er behoorlijk naast. Onze Matthijs moest namelijk om tien over zeven (!!!) op het ijs staan om maarliefst drie rondjes op de Leidse ijsbaan te mogen schaatsen. De wedstrijden beginnen overigens al om kwart vóór zeven, maar omdat ze beginnen met de oudere jeugd mochten wij nog een beetje uitslapen…

Maar weer geen voetbal dus afgelopen weekend en dat terwijl het weekend nog zo feestelijk begon met de receptie van mijn mede columnist Martin die trouwde met zijn Barbro (beide nogmaals van harte gefeliciteerd). Een drukbezochte en gezellige receptie was het en toen leek er nog een aantrekkelijk oefenwedstrijd tegen Jodan Boys op de planning te staan. En ook voor de jeugd was er het één en ander geregeld in de vorm van een uitwisseling met Meerburg. Helaas was alle moeite van het regelen vergeefs en restte slechts het ukkies voetbal in de zaal en uiteraard het onvermijdelijke koppelklaverjassen.

Ook voor de komende zaterdag leek het er met een nieuwe vorstperiode op komst somber uit te zien, maar inmiddels zijn de vooruitzichten aangepast en gloort er weer hoop. Wie weet wordt er wel weer gespeeld komende zaterdag. De eerste wedstrijden staan gepland om half negen. Lekker vroeg dus, maar ik draai me dan nog even om, Matthijs hoeft dit weekend niet te schaatsen!