outhands

Column Cor Kralt

Regeren is vooruitzien

 Het is de tijd van de contractbesprekingen en dat is te merken aan het aantal berichten op de site over allerlei mensen die blijven, vertrekken of binnen gehaald worden. Uiteraard begint het allemaal met de hoofdtrainer. Al vrij vroeg, begin december meen ik, tekende hij bij voor een jaar, een goede zaak lijkt me om bij hem te beginnen. Hierna bleef het even stil maar begin februari kwam het nieuws dat de gehele technische staf van het eerste in tact blijft. Vervolgens kwamen de eerste spelers die bijtekenden, er kwam tussentijds nog een speler van het failliete HFC Haarlem en daarna tekende ook de medische staf voor nog een jaar bij onze vereniging. Kortom, de selectie voor volgend seizoen krijgt steeds meer gestalte!

Het meest in het oog springende nieuws was echter wel het aantrekken van de broertjes Winter. Ik heb het even gecheckt maar dit bericht zorgde voor de meeste reacties, maarliefst 123 keer (de stand op 1 maart) werd hierover een mening gegeven, terwijl het bericht bijna 5000 keer gelezen is! Overwegend positief zijn die reacties maar er zijn er ook wel die kanttekeningen zetten bij deze ‘aankopen’. Want waar blijven onze eigen Rijnsburgse jongens en hoe zit het met de financiële kant. Gelukkig hoef ik hierover geen uitspraken te doen. Feit is gewoon dat de topklasse eraan komt en het lijkt er nog steeds op dat we die gaan halen. En dan moet je dus een selectie hebben die dat aankan, zowel kwalitatief (individueel sterke spelers) als kwantitatief (een brede selectie).

Maar het is natuurlijk wel apart om straks met twee spelers in het veld te staan die eerst nog bij de concurrent speelden. Eerst tegen FC Lisse en daarna tegen IJsselmeervogels werd er menig duel uitgevochten met iemand die straks je medespeler is. Natuurlijk is dit eerder gebeurd met bijvoorbeeld Huug Aandewiel die van de aartsrivaal overkwam maar het blijft een bizar idee om ze straks in een RBB shirt te zien lopen. Het kan natuurlijk nog gekker, want hoe zou men reageren als één van de beulen van WKE de overstap naar het geelzwart van ons zou maken. Die laatste man met die tattoos bijvoorbeeld, maar ik denk dat dat toch een brug te ver is.

Duidelijk is in ieder geval dat onze club niet alleen ambitieus is, maar deze ambities ook ondersteunt met daden. Natuurlijk moeten we ons nog plaatsen voor de topklasse en natuurlijk moet daarna nog blijken of die topklasse tot mooier en beter voetbal leidt en niet te vergeten ook meer publiek trekt. Maar we zijn er in ieder geval op voorbereid!