outhands

Column Cor Kralt

Quick Boys

 Bijkans wanhopig moeten ze zijn in het zuiden van Katwijk. Een club met een zeer lange en niet te vergeten rijke traditie in het zaterdagvoetbal dreigt de boot te gaan missen. Een gigant op amateur-gebied, één van de grootste verenigingen van Nederland, onze aartsvijand, Quick Boys dus. De overwinning die ze vlak voor de winterstop op de Middelmors behaalden, zou wel eens een pyrrusoverwinning geweest kunnen zijn. Daarna ging het namelijk faliekant mis, met als (voorlopig) triest dieptepunt 5 nederlagen op rij en met als nog triester dieptepunt de drie rode kaarten van afgelopen zaterdag. Wat een ellende, je zou bijna medelijden met ze krijgen.

Maar ja, als rechtgeaarde geboren en getogen Rijnsburger is dat natuurlijk uit den boze. Medelijden met de blauw-witten, ook wel ‘narren’ genoemd, is iets dat je als geelzwarte ui niet kan hebben. Andersom zullen zij dat ook niet met ons hebben. Ik kan me nog een seizoen herinneren dat we zowel uit als thuis met 7-1 de bietenbrug op gingen. In de jaren dat zij de boventoon voerden was dat en denk maar niet dat zij medelijden met ons hadden toen we degradeerden in de jaren ’90. Natuurlijk zijn het wedstrijden die je gaat missen in een eventuele topklasse, maar daar komen weer andere mooie affiches voor terug, IJsselmeervogels, Spakenburg, en o ja, misschien redt vv Katwijk het wel! Dat zou voor de gemeente Katwijk trouwens een zegen zijn, want dat de derby Quick Boys – Katwijk die komende zaterdag weer gespeeld wordt voor veel hoofdbrekens zorgt, is evident. Ik denk dat er een flink aantal mensen zijn die er niet rouwig om zullen zijn als deze wedstrijd een tijdje niet op de planning staat.

Aan de andere kant zal het ontbreken van Quick Boys in de topklasse ook een gemis zijn. Die club hoort er eigenlijk gewoon bij en ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd zal zijn dat Quick Boys alsnog die overstap gaat maken. Het zou echter ook zomaar kunnen dat ze het dit seizoen alsnog gaan redden, wie weet vindt komende zaterdag de ommekeer plaats en wint men de resterende 6 wedstrijden. Alhoewel ik ze de laatste wedstrijd van het seizoen liever zie verliezen. Dan staat namelijk de wedstrijd Quick Boys – RBB op de planning. Mocht een gelijkspel ons allebei echter goed uitkomen (wij voor de 4e plek en zij voor een plek in de playoffs) dan keur ik dat ook goed, eind goed al goed zullen we dan maar zeggen!