outhands

Column Cor Kralt

Positief blijven

 Ik heb dit seizoen nog niet veel wedstrijden van het 1e gezien maar dinsdagavond zag ik mijn kans schoon en ben ik naar Sassenheim afgereisd. Het was koud, winderig en van het voetbal kreeg je het helaas ook al niet al te warm. Was het de spanning voor de plaatsing voor de topklasse, het slechte veld, of het ontbreken van een beetje geluk (na de 0-1 belandde een bal op de lat van het doel van Ter Leede en na de 1-1 kopte Martijn Gootjes op het lichaam van een verdediger van Ter Leede die op de lijn stond)? Wie het weet mag het zeggen, maar uiteindelijk trok RBB aan het kortste eind doordat Ter Leede dat beetje geluk wel heeft en twee keer scoort waar het in de 2e helft mijns inziens ook maar twee kansen (of liever gezegd mogelijkheden) gekregen heeft.

Wat mij langs het veld weer opviel was het grote aantal toeschouwers uit Rijnsburg dat op de wedstrijd afgekomen was. Het is natuurlijk al (tientallen) jaren zo dat RBB veel toeschouwers meebrengt, maar als je er zelf weer eens bij bent valt dat toch weer op. Aan steun voor het team ontbreekt het dan ook niet. Natuurlijk levert een nederlaag gemengde reacties op, iedereen reageert op zijn eigen manier en er zullen ook best een aantal supporters wat minder positief reageren. Als de eerste emoties echter zijn gezakt moet een ieder weer achter het team gaan staan, alleen dan mag je je een echte supporter noemen!

Komende zaterdag komt ARC op bezoek en zullen (bijna) al die supporters die er dinsdagavond waren opnieuw aanwezig zijn om hun clubje aan te moedigen. Helaas zal ik er dan niet bij zijn, zolang ik zelf speel gaat dat voor en aangezien we om kwart voor drie in Voorhout tegen koploper Foreholte 2 aantreden, moet ik die cruciale (zoals iedere wedstrijd op dit moment cruciaal is) wedstrijd tegen ARC aan mij voorbij laten gaan. Desondanks leef ik op afstand mee en zal ik in de rust van onze wedstrijd de tussenstand bij het 1e checken. En na afloop van onze wedstrijd zal de stemming met name bepaald worden door het resultaat op De Middelmors. En als dat resultaat onverhoopt tegenvalt, is er nog altijd geen man over boord. Zelfs niet als we rechtstreekse plaatsing voor de topklasse mislopen en zelfs niet als het ook uiteindelijk via de play-offs niet lukt. Want supporter van je club ben je voor je leven, dus ook als het een keer tegenzit!