outhands

Column Cor kralt

Biertje?

 Het is er weer tijd voor, een lekker biertje na afloop van een wedstrijd langs de kant van het veld. Afgelopen zaterdag speelden we met het 11e in en tegen Abbenes en ondanks een 7-2 nederlaag smaakte het bier na afloop prima. De omstandigheden waren dan ook perfect, een voorjaarszonnetje, weinig wind en een temperatuur van tegen de 20 graden. Veel warmer hoeft het echt niet te zijn, want ondanks de ieder jaar terugkerende geluiden om langer door te voetballen richting de zomer (en daaraan gekoppeld een langere winterstop) is en blijft het gewoon te warm om bij hogere temperaturen dan 20 graden je bovenmatig in te spannen.

Uiteraard werden de prettige omstandigheden in Abbenes gestimuleerd door de overwinning die het eerste aan het boeken was op de Middelmors. Wij speelden om 14.00 uur en ondanks dat Ter Leede een paar kilometer verderop nog op 2-1 kwam en het dus nog even spannend werd, bleek even later de buit binnen en kan tegen RVVH de topklasse veilig gesteld worden. Teruggekeerd op de Middelmors om een uur of vijf bleek dan ook dat er sprake was van een relaxte sfeer met een vol ‘terras’, gezellige muziek, nog veel spelers van het 2e met hun gele kampioensshirtjes en natuurlijk een hele goede bieromzet (uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat er 70 5-litervaatjes ‘gesneuveld’ zijn. Kortom het was een mooie voorjaarsdag!

Maar de vraag is nu hoe het straks in de topklasse gaat nu deze toch wel erg dichtbij komt voor ons. Kan er na de wedstrijd nog gewoon een biertje gedronken worden of moeten we overschakelen op evenementenbier? Dat is volgens mij het bier dat in het betaald voetbal geschonken wordt voor, tijdens, maar ook na de wedstrijd. De topklasse zweeft eigenlijk een beetje tussen het amateur- en betaald voetval in en de vraag is dus hoe ver men straks gaat met het opleggen van veiligheidsregels. Hopelijk neemt het allemaal niet zo’n vaart en kunnen we nog gewoon genieten van een biertje in het zonnetje na afloop van een lekker potje voetbal!