outhands

Column Cor Kralt

Handelswaar

 Hier in Rijnsburg moet een groot deel van de dorpsgenoten het hebben van de handel. De in- en verkoop van bloemen speelt hier dagelijks een grote rol. Op voetbalgebied wordt er op dit moment ook druk gehandeld. In de topklasse valt dat gelukkig denk ik nog wel mee. Alhoewel er ook best het één en ander zal gebeuren op dit gebied, maar over transfers met bijbehorende transfersommen hoor ik nog weinig in de top van het amateurvoetbal. Uiteraard zal dat een kwestie van tijd zijn, zoals vrijwel alles in het ‘amateurvoetbal’ een kwestie van tijd is (betalingen aan spelers, voetballen op kunstgras, een eerste divisiewaardige tribune en misschien ook wel verlichting rondom veld 1). Erevoorzitter Piet van Egmond schijnt 20 jaar geleden al geroepen te hebben dat het hoog tijd werd voor een topklasse en zie daar, het is zover en Piet was er uiteraard bij daar in het verre Rijssen!

Nee, de echte handel in voetballers vindt op dit moment plaats in het betaald voetbal. En dan heb ik het niet alleen over voetballers maar zelfs over hele clubs die worden verhandeld. Zo is Vitesse (met dat fraaie geel-zwarte tenue) inmiddels in Russische handen en wordt de ene na de andere speler in verband gebracht met deze club die over drie jaar toch minimaal één maal landskampioen denkt te zijn. Maar of dat met spelers als Rajkovic en Aissati gaat lukken is maar zeer de vraag. Een ander in het oog springende transfer die er wellicht aankomt is die van Dirk Kuyt naar Inter Milaan waar zijn vorige trainer de scepter zwaait. En daar zijn ze bij Quick Boys weer een beetje van in de war, dat zou ze zo maar een half miljoen kunnen opleveren. Uiterlijk 1 september weten we of de champagne bij onze buren uit de hoofdklasse ontkurkt kan worden, alhoewel ze daar pas echt feest kunnen vieren als de topklasse ooit bereikt wordt (ook een kwestie van tijd vrees ik).

Op 1 september weten we in Rijnsburg ook waar we staan na drie wedstrijden topklasse. Het 1e punt is in ieder geval binnen, de kop is er af, nog 29 potjes te gaan en dan weten we of we voor de eerste divisie kunnen gaan. Alhoewel die stap waarschijnlijk nog niet genomen zal worden, maar zoals eerder al gememoreerd, ook dit zal slechts kwestie van tijd zijn