outhands

Column Cor kralt

20-0

 Naast het schrijven van een column heb ik nog een functie bij de club: het bemannen van het secretariaat op zaterdagmiddag. Ik doe dat ook alweer een jaar of wat (volgens mij begon ik begin jaren ’90 van de vorige eeuw daarmee) maar omdat zo’n klusje mij op het lijf geschreven is (achter de pc lekker met uitslagen en standen bezig zijn) denk ik dat ik dat nog wel een tijdje vol kan houden. In de loop der jaren is er uiteraard wel het één en ander veranderd op het secretariaat. Waar er vroeger veel gebeld werd om uitslagen te verkrijgen is het nu een kwestie van de juiste sites (voetbal.nl) bezoeken en je hoeft het alleen maar over te tikken. Heel af en toe is een uitslag nergens terug te vinden en moet de tegenstander of de leider in kwestie gebeld worden en het gebeurt dan ook maar zelden dat er achter een wedstrijd geen uitslag komt te staan.

Afgelopen zaterdag zat ik er weer eens en omdat ik zelf pas om 16.15 uur hoefde te spelen werd het een latertje. Ook bij het secretariaat hebben we een tekort aan vrijwilligers en als ik er niet ben, of in dit geval laat moet spelen is er niet iemand die de zaak voor mij waarneemt. Na het laatste fluitsignaal om 18.18 uur (we begonnen wat later en er moest de nodige blessuretijd worden bijgetrokken) en een welverdiende douche nam ik met een biertje om 19.00 uur plaats achter één van de PC’s en begon ik met het verwerken van alle uitslagen. Gelukkig was al het nodige ingevuld door mijn collega’s van het secretariaat die er van ’s ochtends vroeg tot een uur of vier zitten en na een uurtje had ik alles compleet, de uitslagen stonden op de site en de pagina’s van onze teletekst pagina op TV West (pagina 365) was bijgewerkt.

Natuurlijk zijn er dan uitslagen die opvallen, met name bij de jeugd komen nogal eens hoge uitslagen voor en dit keer waren er maarliefst 9 wedstrijden bij de jeugd die in de dubbele cijfers eindigden met als absolute toppen de MB1 die met 19-0 won. En dan denk je dat niet meer overtroffen wordt maar bij de senioren was er toch echt een team dat 20x scoorde. Het 13e presteerde dat tegen Rijnvogels. En dan ga je je toch afvragen wat daar aan de hand was, was de tegenstander nou zo slecht of was het 13e zo goed? Het ging om een bekerwedstrijd in de 8e klasse, lager kan dus niet en als Rijnvogels gewoon met 11 man in het veld stond moet het 13e toch een paar klassen beter zijn geweest. Uiteraard zal de KNVB de uitslag ook opgevallen zijn, nu maar afwachten hoe het de komende wedstrijden gaat lopen met het 13e, als de uitslagen hoog blijven uitvallen zullen ze ongetwijfeld tussentijds hoger ingedeeld worden.