outhands

Column Cor Kralt

Vliegende start

 Doelpunten vielen er afgelopen zaterdagmiddag niet op het eerste veld. Alhoewel in één geval de bal een halve meter over de lijn zou zijn geweest maar zolang de scheids en/of de grensrechter hier niet van overtuigd zijn, blijft het scorebord gewoon op 0-0 staan. Voor doelpunten moest u afgelopen zaterdag een stukje verderop zijn. Op veld 5 om precies te zijn. Daar werkten we met het 14e onze eerste competitiewedstrijd af. Het 5e van GHC (Groen Hart Combinatie, voorheen De Sleutels en VCL) was onze tegenstander en na een korte blik op de bekerresultaten van het betreffende team wist ik vooraf dat het geen hoogvlieger was. Om onderschatting van de tegenstander voor te zijn had ik mijn teamgenoten hierover niet ingelicht, althans, ik had het een beetje in het midden gelaten. Maar ja toen zij ook nog eens met 10 man op het veld stonden en ook mijn teamgenoten dat na een minuut of 5 door hadden, kon het doelpuntenfestijn beginnen. We zouden die jongens wel eens even van de, overigens behoorlijk vochtige en aan de zijkanten zelfs drassige, grasmat (ja, veld 5 heeft nog steeds echt gras) vegen. Althans dat dachten we ….. 20 minuten later stonden we met 2-0 achter!

Gelukkig keerde het tij nog voor de rust, sterker nog, een seconde voor het rustsignaal scoorden we de 2-2. Na rust ging het vervolgens hard om na 38 minuten op 10-3 uit te komen, waarna de scheidsrechter van dienst wijselijk besloot af te fluiten en we van het laatste half uur van de kraker op veld 1 konden gaan genieten. Zelf heb ik maar heel even gekeken (sorry Henk) en pas ’s avonds op TV West zag ik de hoeveelheid kansen die, aan beide zijden overigens, om zeep werden geholpen. Maar toch was de wedstrijd het aankijken zeer zeker waard, beter in ieder geval dan die andere kraker het afgelopen weekend in De Kuip. Waar wel meer gescoord werd, maar waar alleen de laatste 10 minuten van enige spanning sprake was.

En nee, op veld 5 was van een kraker geen sprake. En wie denkt dat wij na 1 wedstrijd de fiere koploper zijn op doelsaldo in de reserve 8e klasse A komt bedrogen uit. Er bleken twee wedstrijden geëindigd te zijn in 10-1. Ook dat nog, zult u denken, maar daarom spelen we dus in 8e klasse (nee, een 9e klasse is er echt niet). Maar wij zijn allang blij dat in ieder geval de eerste punten binnen zijn, want dan hoef ik niet meer terug te komen op de alles behalve vliegende start van twee seizoenen geleden toen we na 12(!) wedstrijden nog puntloos waren.`