outhands

Column Cor Kralt

Supersub

 Een mooi voorbeeld van een supersub? Een half uur voor tijd invallen in een voetbalwedstrijd in de topklasse, 6 kansen krijgen, 3 daarvan benutten en nog een penalty meekrijgen. Ik denk dat je dan kan spreken van een succesvolle invalbeurt die terecht beloond werd met de verkiezing tot man van de wedstrijd. Het was ook ff nodig afgelopen zaterdag want ARC was vlak na rust tot 2x toe dicht bij de openingstreffer. Daarna volgde een fantastische aanval die zeer fraai werd afgerond door Leitoe. Vervolgens betrad Martijn Gootjes het veld en begon een bizarre reeks van kansen en goals die zomaar tot een herhaling van de uitwedstrijd van vorig jaar in Alphen had kunnen leiden (een 1-7 overwinning met 4 (!) goals van diezelfde Gootjes).

Het was trouwens fantastisch voetbalweer afgelopen zaterdag, weinig wind, een redelijke temperatuur en ’s middags brak de zon zelfs even door. Een beetje baalde ik dan ook wel dat ik niet hoefde te voetballen met als logisch gevolg dat ik mezelf ’s middags terugvond in een kledingzaak in Katwijk. Daar kwam ik, uiteraard, een met zijn vriendin winkelende teamgenoot tegen en gelukkig mochten we na een forse investering de 2e helft van RBB 1 gaan kijken. Wel zo sympathiek dat de 22 acteurs het meeste spektakel voor die 2e helft hadden bewaard.

’s Morgens had ik trouwens ook al het nodige spektakel gezien in de Sporthal! Twee columns geleden was het niet doorgaan van het ukkiesvoetbal in september het onderwerp van gesprek en sprak ik de vurige wens uit dat dat op 30 oktober wel zou plaatsvinden. Tot mijn vreugde (en die van mijn zoontje) stond de aankondiging van het ukkiesvoetbal vorige week maandag al op de site. De organisatie was perfect met leuke oefeningen, een korte pauze met limonade en een afsluitend partijtje. De kiem voor een 25-tal mooie carrières is gelegd en wie weet valt 1 van de 25 ukkies over 20 jaar wel in bij het eerste en bewijst hij z’n club een grote dienst door een (bijna zuivere) hattrick te scoren. En dan te bedenken dat dat misschien wel allemaal begon met een uurtje ukkiesvoetbal op een fraaie zaterdag in oktober 2010!