outhands

Column Cor Kralt

Sinterklaas

 Afgelopen zaterdag was hij daar dan eindelijk: de Sint. In de voorafgaande weken was zijn komst op verschillende manieren aangekondigd via pepernoten in de supermarkt (ergens in september liggen die er alweer), een veel stof doen opwaaiende reclamecampagne voor een film over een heuse horror Sint en natuurlijk de start van het Sinterklaasjournaal vorige week woensdag met een bewegende jute zak als cliffhanger (daar bleek een baby Piet in te zitten, hoe verzinnen ze het). Het was dan ook de schuld van Sinterklaas dat ik afgelopen zaterdag de eerste helft van de topper tegen Spakenburg moest missen. En ook een beetje de schuld van mijn vrouw natuurlijk die uitgerekend op deze belangrijke dag voor onze jongste een dagje ging winkelen met vriendinnen. Tja, en op de vraag wat mijn zoontje belangrijker vond, een handje van de Sint of het spektakel op veld 1, was het antwoord teleurstellend. We stonden dan ook vooraan toen de Sint met paard en wagen (!) rechtstreeks vanuit Harderwijk Rijnsburg binnen kwam rijden.

Uiteindelijk heb ik een paar flitsen van de 2e helft gezien en helaas bleken dat geen beste momenten voor ons 1e te zijn. Er leek zelfs een beetje voor Sinterklaas gespeeld te worden, de 2e en 3e goal van de blauwen werden ingeleid door foutjes, cadeautjes dus die gretig werden uitgepakt. Tel daar het geblesseerd uitvallen van Leitoe (sterkte bij de revalidatie!) bij op en we kunnen spreken van een desastreuze middag.

Een paar dagen eerder werd er weer een mooi hoofdstuk toegevoegd aan de roemruchte geschiedenis van RBB. De slag om Arnhem begon met een bezoek aan Juicy Lucy (de stappers onder ons) of een willekeurige Chinees (bijna net zo goed als Kwangtung). Maar ondanks alle goede bedoelingen en het feit dat Sinterklaas zich toen nog op volle zee bevond gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ook in het Gelredome wat foutjes achterin leidden tot de 1 en 2-0 achterstand waardoor de wedstrijd feitelijk gespeeld was. Nu is dat tegen Vitesse geen schande natuurlijk en ook tegen Spakenburg kun je verliezen, maar hopelijk levert de trip van (een deel van) de selectie naar Londen de inspiratie op om het tij tegen Katwijk te keren! Laten we hopen op een mooie wedstrijd met mooie surprises en uiteindelijk 3 punten in de zak (van Sinterklaas).