outhands

Column Cor Kralt

Duisternis

 Het was weer een spannend weekje voorafgaand aan afgelopen zaterdag. Zouden we wel of zouden we niet nog één keertje de (kunstgras)wei in mogen. Al snel werd duidelijk dat het er op gewoon gras niet in zou zitten maar aangezien we thuis moesten was er toch nog hoop op veld 3 of 4! Opeens waren daar echter de algehele afgelastingen in Noord, Oost, Zuid II en West I. Het zou ondanks de tot boven nul opgelopen temperaturen toch niet alsnog mis gaan? Een dag later ging bij Zuid I categorie B eruit en besloot West II categorie A af te keuren. De logica om in het ene district een hogere categorie af te lasten terwijl een ander district het precies andersom doet ontgaat mij volkomen, maar uiteraard waren wij er niet rouwig om. We mochten ons gaan opmaken voor onze 10e(!) competitiewedstrijd.

En we hadden er zin in. Althans, dat dacht ik omdat ik op vrijdag maar één afzegging had. Met een selectie van 20 man is één enkele afzegging uiteraard geen enkel probleem. Sterker nog, omdat je maar 5x mag wisselen hoop je op nog een paar afhakers …. en die kwamen er dan ook. Helaas waren het er iets meer dan een paar, op zaterdagmorgen was de stand 7 afzeggers voor de 1e helft (ja het kan snel gaan in een bierteam als het buiten een beetje koud is). Daarnaast moest er ook nog gefloten worden en zouden we dus maar één wissel hebben die eerste helft. Je zou bijna gaan hopen dat het alsnog afgelast zou worden. Maar nee, uiteindelijk viel het allemaal mee met een gretige gastspeler en een afzegger voor de 1e helft die toch vanaf het begin aanwezig kon zijn.

Vol goede moed begonnen we op veld 4 aan de wedstrijd tegen de nummer drie in de 8e klasse A, Leidsche Boys. Voorafgaand aan de wedstrijd was er op vrijdag al wat contact geweest op het ‘forum’ van de RBB-site. En dat ging met name over de verlichting. Die zou de 2e helft weleens hoognodig kunnen zijn (we begonnen om 15.15 uur) en het verzoek was eigenlijk: doe ze vanaf het begin aan! Helaas blijkt dat sinds dit seizoen een ‘probleempje’, de lichten kunnen pas aangezet worden op het moment dat het buiten donker genoeg is (via een lichtsensor). En helaas blijkt dat ‘donker genoeg’ nogal aan de donkere kant te zijn. Na een kwartier in de 2e helft (onze gastspits had het vanwege nachtblindheid al opgegeven) floepten de lantaarns eindelijk aan en speelden we het laatste half uur competitie van 2010 (komende zaterdag zijn we vrij) onder het weldadige kunstlicht!