outhands

Column Column Kralt

 Europees succes

Voor Rijnsburgse Boys lijkt het nog ver weg, succes in Europa. Maar het komt natuurlijk wel dichterbij als we binnenkort dan toch echt in een topklasse gaan spelen. Natuurlijk moeten er nog wel een paar hindernissen genomen worden en wellicht duurt het nog een jaar of 25. En misschien heten we dan ook geen Rijnsburgse Boys meer maar bijvoorbeeld FC Bollenstad of iets dergelijks met als hoofdsponsor Flora Holland. Maar het zou dan zomaar kunnen dat we dan in één of andere Europese competitie terechtkomen en we dan naar Marseille of bijvoorbeeld Fiorentina moeten. Misschien draaf ik een klein beetje door maar met zoveel ‘rijke’ amateurverenigingen en zoveel bedrijfsleven in onze streek zou dat toch moeten kunnen.

Vorige week was het echter nog geen RBB dat tegen de genoemde clubs speelde, maar moesten we het nog doen met FC Twente en Ajax. Beide clubs leverden een waar huzarenstukje af door allebei met 0-1 te winnen, waardoor de kansen stijgen op een confrontatie tussen beide clubs in de achtste finale van de Uefa Cup. Dat is dan wel weer jammer, twee Nederlandse clubs tegen elkaar. Speel je Europees, hoef je niet eens de grens over. Dat neemt toch een beetje de romantiek van het voetballen in Europa weg. Het is natuurlijk nog niet zover, een 0-1 overwinning geeft nog geen garantie, donderdag weten we meer.

Voorlopig moeten we het als Rijnsburgse Boys met incidentele bekersuccessen doen en af en toe een oefenpotje tegen aansprekende tegenstanders zoals afgelopen maandagavond tegen Jong Ajax met een verdienstelijk gelijkspel als resultaat. En wellicht een keer een deelname aan de Regions cup waar FC Lisse vorig jaar aan mee mocht doen. Ze deden daar overigens aan mee omdat er geen Nederlands amateurelftal meer is en aangezien Lisse amateurkampioen werd mochten zij Nederland vertegenwoordigen in het verre Kroatië. Ik weet eerlijk gezegd niet of zo’n Regions cup een jaarlijks terugkerend fenomeen is. Na de 0-1 (blijkbaar geïnspireerd door Twente en Ajax) bij Ter Leede lijkt het er steeds meer op dat we ons straks weer kunnen gaan meten met de andere kampioenen en is de kans op een landelijk amateurkampioenschap en daarmee deelname aan een eventuele Regions cup nog steeds aanwezig.

Dat zou wat zijn zeg, een finale over een jaar of 25 in een mooie stad in Europa tegen het Real Madrid van trainer Ruud van Nistelrooy. Wie tegen die tijd trainer van Rijnsburgse Boys is is nog even afwachten natuurlijk. Nou begin ikzelf volgende week aan mijn eerste trainerscursus (pupillentrainer), dus wie weet…..