karly

Column: Badsessie in Coronatijd

‘Vroeger’ kon ondergetekende wel eens lekker ouweh…ren. Languit in bad. Ellenlange verhalen en vooral over de club, op de club, tegen de club, voor de club. Maar altijd in het belang van de club. Het werd weer eens tijd…..
Inmiddels is de competitie bijna 4 ronden onderweg voor het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. 2 uitwedstrijden gehad en 1 thuis. Tijdens die 3 ronden was het druk op ons sportpark. Het bierplein was goed vertoeven door het mooie weer. Heel veel stoelen zijn bezet en dat is zoals het hoort: men moet zitten op een terras en in de kantine. En dan ook nog op anderhalve meter!
En dat laatste is dus het probleem: men wil het niet, men doet het niet, men kan het niet, men begrijpt het niet en men heeft schijt aan ‘gezag’. Want wie is hij of zij dan, om mij te vertellen wat ik moet doen?! Ik ben heel stoer van nature. Ik heb een grote mond en die gebruik ik graag. Tegenover vrienden en vriendinnen moet ik wel laten zien dat ik de stoerste ben natuurlijk. En als ik met teamgenoten zit, dan wil ik wel de stoerste blijven. Die reacties maken verschillende mensen nu al een aantal weken mee. Of het nou ouderen of jongeren zijn, jeugdspelers of senioren; het ligt allemaal aan Rijnsburgse Boys. Er klopt niets van hier. Overal mag alles, behalve bij Rijnsburgse Boys!

Maar als je die ‘stoere’ lui vraagt om eens een dagje (laat staan een weekje) mee te lopen met het Corona team dan hebben ze ineens allemaal geen tijd! Geloof me: dat heeft niemand, maar moet je maken. Dat doen anderen ook: die maken tijd! Voor de club. Om het anderen naar hun zin te maken. Dus ook om het jou naar je zin te maken! En weet je hoe demotiverend het werkt als je zoveel tijd ergens aan besteed en het enige wat je krijgt is stank voor dank? Niets anders als zeiken, zaniken en zeuren. Er zijn er velen die dat de afgelopen weken deden. “Wij krijgen geen kleedkamer, waarom niet dan?”. “Nou loop even mee naar een kleedkamer, dan laat ik je ter plekke zien wat je moet doen om het voldoende schoon te krijgen. Dan deel ik je daarna gelijk in voor volgende week zaterdag. Samen met je andere zeurders maak ik dan een schoonmaak-/desinfectie team, zodat jullie van 09.00uur tot 18.45uur alles schoon kunnen houden! Dan kunnen we ook iedereen een kleedkamer toezeggen”. “Wat is dat nou weer voor reactie”, zeg je vervolgens. “Nou loop even mee dan?” En dan haak je al af! Maar waarom? Je weet het toch zo goed?
Wat we hiermee willen zeggen? Dat we met heel veel mensen, meer dan ons uiterste best doen het een ieder naar hun zin te maken. Uren per week worden aan jou gespendeerd. Met enorm veel mensen. En door een paar snotneuzen wordt dit week-in-week-uit verpest! Snotneuzen van jong tot oud hé! Die verpesten het echt voor de rest. Deze week nl. 4 positief geteste spelers van Rijnsburgse Boys (en een tiental nog in afwachting van de uitslag van de test). Junioren en senioren. Dus wie weet wat jullie hebben opgelopen afgelopen zaterdag op het bierplein. Toen jullie bij elkaar bleven zitten, ondanks dat iedereen heel goed weet dat het anders moet! Gevolg? Kantine en uitgiftehok gaan straks definitief dicht. Veld 1 afgesloten voor publiek. En geen ouders/supporters meer rondom de overige velden! Hoe help je een vereniging naar de klote? Door lekker zo door te gaan.
Maar je bent dan natuurlijk wel anderhalve minuut stoer geweest tegenover 3 vriendjes, die je na 2 biertjes al vergeten zijn! Gebruik je verstand, wat je nog hebt. Denk niet alleen aan jezelf, maar probeer eens 1 dag aan iemand anders te denken. Doe eens een dappere poging. Wedden dat je dan eindelijk eens een compliment krijgt? Wil je bewijzen dat je het beter, anders of succesvoller kan doen? Voor jezelf, voor je team en misschien zelfs voor je vereniging? Graag! Heel graag zelfs! Zien we je zaterdag om 08.00uur op het secretariaat? En geef thuis door dat je rond 19.30uur wel thuis zou kunnen zijn, want zoveel werk is het. Voor velen! Tot dan