Bram van Egmond

Column Ad Hendriksen

adhendriksen

TEGENSPOED

Op het moment dat ik dit stukje schrijf is het noodweer buiten; ik geloof zelfs code Oranje en dat betekent, met de recente prestaties van ons Nederlands Elftal op het netvlies, niet veel goeds. Windhozen, zware regenbuien en nog meer onheil. Hier aan de keukentafel met een kop thee is het veel beter toeven.
Echter moet ik u bekennen dat het bij onze vereniging momenteel ook onstuimig is.
Allereerst zijn er serieuze gezondheidsperikelen rondom Marten Boetzer, lid van onze vereniging en speler van het 2e elftal. U heeft hier eerder over gelezen. Marten ligt nog steeds op de intensive care en zijn vooruitzichten zijn zeer ongewis. Zomaar ineens wordt het leven van een op en top sportman en een fijne vent opeens heel anders. Vechtend voor zijn herstel heeft Marten de afgelopen weken in een kunstmatige slaap gelegen en wordt hij daar nu langzaam uit gebracht. Wij hopen dat Marten volledig herstelt en wensen zijn familie en vrienden nogmaals alle sterkte.
Gerard van der Meij heeft deze week een terugslag gehad. Afgelopen zaterdag floot hij, voor het eerst na lange afwezigheid, weer een wedstrijdje op Middelmors. Gerard opnieuw alle sterkte bij jouw herstel toegewenst en natuurlijk hopen we je weer gezond en wel op Middelmors te zien.
Carla de Jong is na een lange periode in het ziekenhuis afgelopen week gelukkig weer thuis gekomen en gaat langzaam de goede kant op.
Dit zijn eigenlijk de zaken die in het leven verreweg het belangrijkste zijn. Zonder een goede gezondheid is de rest echt niet boeiend en maar bijzaak.
Zo’n “bijzaak” zijn ook de prestaties van ons eerste elftal. Voor spelers, staf, supporters, sponsoren en bestuur echter een belangrijke bijzaak.
Duidelijk is dat het op dit moment in de Topklasse even tegenzit. Wedstrijden die met veel strijdlust en passie gewonnen werden, of ternauwernood gelijk eindigden, werden de laatste weken verloren. Natuurlijk  de prestaties in de afgelopen weken leidde tot negatieve emoties en teleurstelling. Dat hoort bij de sport. Net zoals overwinningen gepaard gaan met euforie en overdrijving.
Met de periode tot aan de kerst breekt voor Rijnsburgse Boys een belangrijke periode aan. Het zou daarbij goed zijn als we als een blok achter onze jongens en de staf gaan staan. Wij zijn immers Rijnsburgse Boys. Een club met een prachtig verleden én met een hele mooie toekomst!
Mocht u desgewenst ergens mee zitten kunt u met mij altijd in gesprek. Mijn contactgegevens staan op deze site onder het kopje bestuur.
Ik wens u veel voetbalplezier en Marten, Gerard en Carla: nogmaals heel veel sterkte met jullie herstel.
Ad Hendriksen
(uw voorzitter)