secretariaat

Collecte voor Stichting Give a Child a Family

Tijdens de eerste derby van voetbalseizoen 2023-2024 speelt het eerste elftal van Rijnsburgse Boys thuis tegen Quick Boys. Zo’n derby is altijd bijzonder. Daarvan gaat je geel-zwarte hart extra hard kloppen. Voor aanvang van deze wedstrijd staan een tweetal bekende leden, Krijn van der Spijk en Danny Zandbergen, plus de jongens van de JO15 bij de entree met een collectebus.

Zuid-Afrika

Danny is leider van JO15, een succesvol jeugdteam dat al enkele jaren met trots Give a Child a Familiy in Nederland vertegenwoordigt. Danny en Krijn zijn verbonden aan deze stichting. Vanuit Nederland zetten zij zich (met nog een aantal andere bestuursleden) in voor het gelijknamige project in Margate, Zuid-Afrika. Give a Child a Family (GCF) is een kinderbeschermingsorganisatie in Zuid-Afrika. GCF zet zich in voor de rechten en het welbevinden van kinderen. Kinderen van wie één ouder of beide ouders zijn overleden en voor kinderen die door één ouder of beide ouders in de steek zijn gelaten. Kortom, voor kwetsbare kinderen die geen normaal gezinsleven meer hebben. GCF wil deze kinderen, in plaats van een leven in een weeshuis, weer een gezin geven, zodat zij een veilige thuisbasis hebben en kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving, bij voorkeur bij familie en als dat niet mogelijk is bij pleeg- of adoptieouders in Zuid-Afrika.

Zeven bestuursleden

In 2004 is de Nederlandse stichting opgericht door Gert Zandbergen, de vader van Danny. De stichting bestaat uit zeven bestuursleden die zich vrijwillig en onbezoldigd inzetten.

Het doel van de Stichting GCF Nederland is om Give a Child a Family Zuid-Afrika financieel te steunen en bekendheid te geven aan de visie, de aanpak en het werk van GCF Zuid-Afrika. Met de financiële middelen vanuit Nederland krijgen pleeggezinnen training, worden kinderen tijdelijk opgevangen en kunnen kinderen naar school gebracht worden.

Wij bevelen deze collecte van harte aan bij de voetbalsupporters. Mede door uw gift kan de opvang van kansarme kinderen door blijven gaan.

Wilt u meer weten? Kijk dan eens op www.gcfnederland.org.

De collectanten zijn er klaar voor