karly

Collecte verpleeghuis Marente – de Wilbert

Marente heeft een belangrijke rol in de zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden. Zij ondersteunt mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en leven. Daarnaast helpt Marente te revalideren of herstellen na een behandeling in het ziekenhuis of bij de huisarts. Voor de meest kwetsbare ouderen biedt Marente verblijf, zorg en behandeling in 12 woonlocaties, waaronder verpleeghuizen, woon-zorglocaties en huurappartementen.
Naast de zorg voor de patiënten, wat voor Marente de hoogste prioriteit heeft, vinden zij het belangrijk dat de patiënten gestimuleerd en geactiveerd worden door voor hen activiteiten te ontplooien. Helaas komen zij hier door de recente en gaande bezuinigingen in de zorg te weinig of liever gezegd helemaal niet aan toe wat zij ten zeerste betreuren. Voor de locatie ‘de Wilbert’ is daarom de behoefte om voor de patiënten met (beginnende) dementie een zogenoemde ‘Tovertafel’ aan te schaffen. Deze ‘tafel’ zorgt voor een interactief pakket aan spelen die speciaal voor mensen met (beginnende) dementie is ontwikkeld.
Patiënten worden hierdoor zowel lichamelijk als geestelijk gestimuleerd en geactiveerd om te bewegen wat heel goed en noodzakelijk is bij dit ziektebeeld.
Voor de aanschaf is uiteraard geld nodig en dus heeft een deel van het personeel van Marente locatie ‘de Wilbert’ het plan opgevat om het geld voor ‘hun’ patiënten te gaan proberen bij elkaar te krijgen. Dan doen ze onder andere door een sponsorloop te organiseren, die op 2 oktober zal plaatsvinden, en door het houden van collectes op sportverenigingen in de gemeente Katwijk. Zoals afgelopen zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd Katwijk – IJsselmeervogels.
Zaterdag 5 september is er dus voorafgaand aan de wedstrijd Rijnsburgse Boys – GVVV een collecte. De collectanten treft u bij de toegangshekken van ons sportpark. Help de patiënten van verpleeghuis Marente ‘de Wilbert! Alstublieft en alvast bedankt voor uw bijdrage
P.S. Bent u benieuwd wat de ‘Tovertafel’ precies inhoud en doet, via de site www.activecues.com kunt dit bijzondere hulpmiddel bekijken.