outhands

Collecte stichting Oekroe bij Rijnsburgse Boys – Ter Leede

Zaterdag 14 April zal er voor de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Ter Leede een collecte worden gehouden voor Stichting Oekroe, ten behoeve van het project van Handen Wapperen.

Handen Wapperen aan de slag
Op DV maandag 14 mei 2007 vertrekken een circa 7 mensen namens de Stichting Oekroe voor hun eerste klus. De begane grond van een polikliniek gaat omgebouwd worden tot twee woningen. In deze beide woningen worden pleeggezinnen gehuisvest met beiden de zorg voor maximaal 10 kinderen…

Deze kinderen komen of uit mega staatsweeshuizen of uit dramatische thuissituaties. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Oekraïeners en Nederlanders samen onder het motto: “Samen sterk !”.
De Stichting Oekroe heeft voor dit project de volledige steun van de Oekraïense regionale overheid. Zij betalen de helft van de opknapkosten en Stichting Oekroe heeft toegezegd voor de andere helft ( € 15.000,-) te zullen zorgen. De exploitatiekosten komen voor rekening van de regionale overheid.

Het te verbouwen gebouw staat in het dorpje Gulsk, dichtbij Novo Grado Volynsk op ongeveer 270 kilometer van Kiev. Dat is ruim 650 kilometer verder Oekraïne in dan de kinderkampen van Stichting Oekroe.

 Dit dorpje Gulsk is één van die vele dorpjes die 20 jaar geleden, na de kernramp in Tsjernobyl, uit de grond gestampt zijn om de evacués uit Tsjernobyl en omgeving op te vangen. Inmiddels vertrekken deze evacués langzamerhand, en kunnen een aantal gebouwen een andere bestemming krijgen.

Een geweldige kans voor kansloze kinderen en jongeren!! 
 
Ook komt er de mogelijkheid om bijvoorbeeld onderdelen van het gebouw te sponsoren. U kunt een  steen sponsoren of bijvoorbeeld de inrichting van een huiskamer voor de kinderen en alles wat daar tussen zit.

Help ons aub, doe het nu !

De hulp die we mogen geven is mede afhankelijk van u. Zonder uw hulp wordt het niks. Een van de deelnemers gaf aan het moeilijk te vinden om om geld te vragen. Het simpele antwoord is : We vragen het niet voor onszelf, maar voor die arme kinderen daar!