outhands

Clubs Topklasse verenigd in CV Topklasse

(bron KNVB) 

De algemene ledenvergadering van de voetbalclubs in de Topklassen zaterdag en zondag heeft op maandag 28 november in grote meerderheid besloten zich te verenigen in de Coöperatieve Vereniging Topklasse. De belangrijkste doelstelling van de CV is de belangenbehartiging van de aangesloten clubs in sportieve en financiële zin en van de commerciële belangen in het bijzonder.

Tijdens de algemene ledenvergadering bij SV Spakenburg waren 24 van de in totaal 32 clubs in de Topklasse aanwezig, bovendien hadden 3 clubs een positieve volmacht verstrekt. Na de stemming bleek dat 25 clubs voor het lidmaatschap van de CV Topklasse hadden gestemd, twee clubs onthielden zich van stemmen. Daarmee was, in navolging van de Eredivisie en de Jupiler League, de oprichting van de eerste CV in het amateurvoetbal een feit.

Vervolgens stemde de vergadering unaniem in met de benoeming van het 6-koppige bestuur dat bestaat uit Peter van Diermen (IJsselmeervogels), Marc Schoonebeek (SV Spakenburg) en Lamber Voortman (Excelsior’31) uit de zaterdagafdeling, en Jos Blatter (UNA/Brinvast), Harrie Derks (Achilles’29) en Willy Sticker (HSC’21) uit de zondagafdeling.
De eerste werkzaamheden van het bestuur bestaan uit het onderling verdelen van de portefeuilles, het opstellen van een huishoudelijk reglement, kennismaking met het bestuur amateurvoetbal van de KNVB en het afronden van het onderzoek naar de commerciële mogelijkheden van de Topklasse.